Zo behoud je dat mooie, zomerse kleurtje


Beauty
19/08/2021

Hoe verzorg je je huid het best om je mooie, zomerse kleurtje zo lang mogelijk te behouden? Ontdek snel onze tips!

Hoe behoud je die stralende, zongebruinde teint?

Uren op het strand liggen bakken? Niet echt mijn ding! Wel ben ik tijdens de vakantie graag actief bezig en wandel ik bijvoorbeeld liever dan dat ik mijn dagen al luierend in de zon doorbreng. En natuurlijk ben ik dan ook blij met dat mooie, bruine kleurtje dat mijn huid krijgt tijdens het zwemmen of wandelen. Bovendien lijkt het idee om het kleurtje een paar weken langer te kunnen behouden me ook wel wat. Zo kan ik misschien eindelijk eens die kleuren dragen die ik de rest van het jaar niet aandurf (met die vervloekte bleke huid…).
Ik leg je graag uit wat je kunt doen om je mooie bruine teint langer te behouden.

1. Kies voor milde dagelijkse verzorgingen

Geef toe, niets zo zalig als een warm bad om te ontspannen. Maar laten we het voorlopig toch maar bij de douche houden. Als je te lang in het water blijft, zal je huid namelijk sneller vervellen. Milde, natuurlijke zeep is daarbij ook een aanrader. Zelfs als je scrubt, doe je dat best zachtjes aan. Scrub laat de bruine teint, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet vervagen maar laat je huid weer mooi stralen.

2. Hydrateer goed, ‘s morgens én ‘s avonds

Als we onze hydraterende verzorging niet kunnen missen tijdens de vakantie, waarom zouden we ze dan opgeven van zodra de zomer voorbij is? Het is namelijk wanneer de huid droog en schilferig is, dat ze er bleker en minder gezond uitziet.
Het is niet alleen belangrijk zowel ‘s morgens als ‘s avonds voor een goede hydratatie van je huid te zorgen, ook je lichaam heeft er nood aan. Drink minstens twee liter water per dag. Je huid zal zachter aanvoelen en je voelt je bovendien beter!

3. Eet kleurrijk en gezond

Haal kleurrijke gele, oranje en rode groenten en fruit in huis en eet ze voor, tijdens en na het zonnebaden. Kies voor wortelen (boordevol bètacaroteen), paprika (rijk aan vitamine C en carotenoïden) en tomaten (verzadigd aan lycopeen) waarmee je het bruiningsproces bevordert. Verwen jezelf verder met heerlijke perziken, bessen en meloen. Het zijn heuse vitaminebommetjes en krachtige antioxidanten.

4. Die zalige laatste zonnestralen

Trek naar buiten en geniet zoveel je kan van de Indian summer! Een luchtje scheppen tijdens de middagpauze, een wandeling in het park of het bos, een weekendje aan zee of in de bergen… Profiteer van die laatste zonnestralen om de aanmaak van melanine, het stofje dat voor onze mooie bruine teint zorgt, te stimuleren en je kleurtje zo lang mogelijk te behouden. Haal er alles uit want het is goed voor de huid én voor de moraal!

De zon kan je haar beschadigen en het uitdrogen. Gebruik, om je haar goed te verzorgen, de Head & Shoulders haarverzorgingen.

En jij, wat zijn jouw tips om je bruine huid langer te behouden?