Feest make-up: dé trends uit Hollywood


Beauty
10/05/2021
Wat zijn de make-up trends voor de komende feestdagen? De truc is een look te creëren die je makkelijk van overdag aanpast naar een feestelijke make-up voor ’s avonds.

De trend

Tijdloze, klassieke make-up past altijd goed bij de feestdagen. Maar geef er dit jaar eens een eigentijdse twist aan. Lippenstift in paarse, violet en diepe bordeaux tinten is nu helemaal hot. Samen met een stralende huid, rode wangen en zachte ogen met flirterige wimpers.

Zachte smokey eyes met donkere lippen
Dé trend zijn diepe, donkere kleuren lippenstift. Maar hoe combineer je deze met een mooie, feestelijke look? Probeer één van de favorieten:

 • Maak bronzen smokey eyes door gouden oogschaduw aan te brengen rond je oogleden;
 • Voor je lippen kies je voor een diep rode lippenstift.

Door een bronzen oogschaduw te gebruiken om deze smokey eye te creëren, krijg je een veel minder zwaar effect dan wanneer je voor blauwe of zwarte oogschaduw kiest. Het effect is warmer en, in combinatie met een donkere lippenstift, minder hard en helemaal nu!

Praktische tips
Omdat de feestdagen ook een bijzonder drukke tijd kunnen zijn, hebben we ook enkele puur praktische tips om tussen alle voorbereidingen voor het kerstdiner en zorg voor je gasten door, er toch voor te zorgen dat je er fantastisch uit ziet. Houd je oog make-up zacht en simpel en ga voor gedurfde lippen! Gebruik lang houdende lippenstift die zelfs tot na het diner mooi blijft zitten. Hiervoor zijn tegenwoordig veel goede producten op de markt.
Ga je van kantoor direct naar een feestje? Met deze tips tover je je dagelijkse make-up ineen mum van tijd om tot een chique feestlook:

 • Breng een vleugje gouden oogschaduw aan op je oogleden;
 • Gebruik kunstwimpers;
 • Werk af met een gedurfde kleur lippenstift.

Als je kunstwimpers te lastig vindt, kun je ook gewoon kiezen voor wat extra laagjes mascara.

Kerstklassiekers
Hou je van klassiek met een twist? Dit zijn een paar simpele trucs om je vertrouwde make-up aan te passen voor net dat beetje extra glamour:

 • Gebruik een concealer rond je ogen, daardoor krijgen ze veel meer uitstraling en zien er mooi verzorgd uit;
 • Breng een liner aan en laat het lijntje een beetje doorlopen in je ooghoeken;
 • Breng je mascara zwaar aan in flink wat lagen;
 • Werk af met een beetje getinte lipgloss en een vleugje blush.

Wenkbrauwpower
Wenkbrauwen kaderen je ogen mooi in en maken je feestlook helemaal af, leg er daarom extra nadruk op. Krachtige wenkbrauwen zijn helemaal de trend. Een krachtige look vraagt om zware wenkbrauwen. Zet ze extra aan met een bij je gezicht passende kleur en een fijn borsteltje.

Tot slot: je kapsel
Hoe draag je je haar het best bij deze feest make-up? Suggesties:

 • Haal je haar uit je gezicht door het op te steken of in een knot te doen om zo nadruk te leggen op je make-up;
 • Draag je haar los, dat staat mooi bij smokey eyes.