Make-up: voor elk humeur een andere kleur!


Beauty
10/05/2021
Wist je dat kleuren een invloed hebben op onze emoties? Dan wil je ook weten hoe jij je make-up kunt laten inspelen op je humeur.

Tal van psychologen hebben onderzocht welk verband er bestaat tussen kleuren en emoties. Kantoorbedienden zouden bijvoorbeeld al dan niet productiever zijn naargelang de kleuren van de muren. Rood zou een stimulerende uitwerking hebben. Al deze studies hebben aangetoond dat kleuren een impact hebben op onze stemmingen. Waarom zou je deze theorie dan niet toepassen op je make-up? Lees snel door om te weten hoe!

Welke kleur make-up voor … ontspanning

Gestrest? Angstig? Ga dan voor een blauwe, dunne eyelinerlijn op je oogleden. Zet de rand en de binnenhoek van je ogen een beetje aan met een witte potloodlijn om je blik te openen. Koude kleuren (hemelsblauw, lichtgroen, wit) hebben immers een ontspannend effect. Goed nieuws: blauwe nagellak is dit seizoen volop in de mode!

Welke kleur make-up voor … een energieboost

Heb je een opkikker nodig? Geef dan de voorkeur aan warme kleuren (rood, geel, oranje) voor een stimulerende make-up. Een mooi opgemaakte mond met karmijnrode lippenstift, een oranjeachtige blush of een mooie koraalrode nagellak … meer hoeft het niet te zijn! Je zult zien dat die kleine details een onmiddellijke impact hebben op je humeur. Vermiljoenkleurige lippen zijn al genoeg accessoire bij een eenvoudige outfit om je sexy en zelfzeker te voelen.

Welke kleur make-up voor … concentratie

Als je jezelf moet concentreren, als je een belangrijke werkafspraak hebt of een dringend dossier moet afwerken bijvoorbeeld, gebruik dan neutrale kleuren: wit, grijs, lichtblauw of marineblauw … Ga voor smokey eyes met een zilverkeurige oogschaduw of een schakering van blauw op je oogleden. Vermijd daarentegen levendige kleuren zoals oranje, roze of lila, die eerder riskeren je af te leiden.

Welke kleur make-up voor … inspiratie

Gebrek aan inspiratie? Warme kleuren zoals oranje, geel en rood, maar ook paars, helpen je bij het overwinnen van het syndroom van de lege pagina! Leg al je creativiteit aan de dag en durf origineel te zijn door het mixen van kleuren. Voor een wat discretere, maar even efficiënte uitwerking op je humeur kies je voor een French manicure met een twist of lak je de nagels van je tenen in een regenboog van felle kleuren.

En jij, verander jij van make-up naargelang je stemming?