Een winters parfum voor vrouwen, hoe kies je dat?


Beauty
4/10/2018
Zin in een lekker parfum voor deze winter? Tips om de juiste keuze te maken in functie van de plaats en de gelegenheid.

In de koudste maanden van het jaar zijn de meest bedwelmende parfums over het algemeen het meest gegeerd. Dat zijn parfums die je een gevoel van warmte en intimiteit bezorgen, die de koude atmosfeer van de winter een beetje compenseren.

Een parfum dragen is heel belangrijk. Als jij zo iemand bent die zich naakte voelt als je vergeten bent parfum aan te brengen voor je 's avonds uitgaat, dan krijg je hier enkele suggesties mee om een winterparfum uit te zoeken dat bij je karakter past!

Welk winterparfum voor vrouwen kies je?

Voor het creëren van parfum, speelt de keuze van essentiële oliën de belangrijkste rol. Voor zomerse parfums wordt gezocht naar frissere en lichtere geuren (zoals bloesems of geuren van citrusvruchten) en extracten van kruiden of hout voor winterse parfums, omdat ze overkomen als warmer en intenser.

Tip: veel mensen blijven het hele jaar door trouw aan een en hetzelfde parfum (en dat kan een zomerparfum zijn dat ze zelfs doorheen de winter gebruiken). Eerder dan koste wat het kost de modetendensen te willen volgen, moet je vooral een parfum kiezen waarvan de geur je het best bevalt en die je het meest op je gemak stelt.

Een aangepast winterparfum kiezen

Om een winterparfum voor vrouwen te kiezen, ga je best naar een parfumerie om daar allerlei parfums uit te proberen.

Ga er eerder 's morgens naartoe: aan het einde van de dag is je geurzin minder zuiver omwille van de vervuiling en alle geuren die je neus in de loop van de dag heeft opgesnoven. Breng een beetje parfum aan op je polsen. Houd er rekening mee dat de geur van parfum verandert zodra het in contact komt met de huid, en dat een parfum bij de ene persoon anders overkomt dan bij de andere omdat iedereen een geheel eigen lijfgeur bezit.

Tip: probeer niet meer dan drie parfums tegelijk uit, want daarna wordt het moeilijk de geuren uit elkaar te houden. Verlaat de winkel en doe een rondje zodat het parfum zich aan je huid kan aanpassen en opdat de 'note de tête' van je parfum (de geur die je het eerst opvangt wanneer je parfum aanbrengt) ietwat afzwakt. Een andere oplossing zou kunnen zijn dat je na elke test van een parfum een beetje kaneel in wat water aanbrengt, want kaneel heeft de eigenschap geuren weg te halen.

Je winterparfum kiezen... in functie van de plaats en de gelegenheid!

Je moet bijzonder goed opletten wanneer je een parfum kiest dat je op je werk wilt dragen. Als je een vrij sterk parfum neemt, doe er dan niet veel van op zodat hij eerder subtiel blijft. Niets is vervelender dan aan een vergadering deel te nemen en je collega's te hinderen met een al te uitgesproken parfum. Onthoud ook dat je maar een keer parfum aanbrengt! Een of twee verstuivingen onderaan de nek die je met de binnenkant van je pols verspreidt tot achter je oren.

Voor een romantisch etentje daarentegen kun je makkelijk fruit- en houtgeuren aanbrengen, die een intieme en sensuele atmosfeer creëren.

En uiteraard kies je voor alledag zonder aarzelen je favoriete parfum: dat geeft je een goed en veilig gevoel.

Als je eenmaal je ideale parfum hebt uitgezocht, denk dan ook aan je huislinnen: met de wasverzachters van Lenor heb je de keuze van onweerstaanbare geuren als kersenbloesems en pioenroos! Lees ook onze superhandige tips om te wassen als een pro.

En jij, wat voor parfum verkies jij?