Perfect gepakt in 7 stappen


Beauty
4/10/2018
Efficiënt inpakken, het begin van een ontspannende vakantie. Zeven tips.

gepakt in 7 stappen

Maak een activiteitenlijstje
Als je niet al te lang op reis gaat, maak dan een lijstje van de activiteiten die je plant per dag. Zoals: naar het strand, bezoekje aan een pretpark, dagje museum, boottocht. Hiermee kun je proberen in te schatten welke kleren je echt nodig hebt. Misschien rij je het grootste deel van je vakantie in een huurauto van locatie naar locatie. Misschien leef je een week in je bikini. Je weet maar nooit, tot je het opschrijft.

Less is more
Voor je beslist welke kleren je meeneemt, denk eerst eens na over je kleedgedrag. Trek je elke dag iets nieuws aan, of vind je het prima om tijdens een reis bepaalde outfits meerdere keren aan te trekken? Kijk ook of je een wasje kunt draaien op de plek waar je verblijft. Als je kiest voor wat chiquere stukken en basics in een neutraal kleurenpalet, dan kom je al een heel eind. Neutrale broeken en rokken kun je prima meerdere keren dragen, telkens met verschillende tops en juweeltjes. Drie bovenstukken bij elk onderstuk is een goede basisregel. Denk ook aan je ondergoed: kies lingerie die je huidkleur dicht benadert, zodat je het overal bij kunt dragen.

Spreid alles tentoon
Daarna is het tijd om alles uit te stallen wat je wilt meenemen. Zoek een groot plat oppervlak en check alles wat je hebt uitgekozen. Kijk naar wat echt niet meer past, wat je niet goed staat of wat niet goed past bij andere spullen die je wilt meenemen. Vergeet ook niet alle basics uit te stallen die je toch nodig hebt, zoals sokken en juwelen.

gepakt in 7 stappen

Drie paar schoenen
Meestal neem je te veel schoenen mee. Drie paar vakantieschoenen volstaan:
één paar niet onaantrekkelijke wandelschoenen, zoals goudkleurige platte schoentjes, die kunnen zowel overdag als ‘s avonds. Eén paar sportieve schoenen. En één paar knappe hakken: je zwarte schoenen passen bij bijna alles.

Slim inpakken
Stop eerst je schoenen weg. Rol je sokken en kousen op en stop ze in de openingen van de schoenen. Rol dan de rest van je kleren op om plaats te besparen in je koffer. Als je je kleren oprolt, kun je ze ook makkelijker uitpakken, en vreemde kreuken vermijden. Stop ondergoed in een zakje van het kofferdeksel zodat je het snel vindt. Draai riemen of sjaals die je meeneemt rond je kleren. Als je outfits plant per dag verlies je minder tijd met in je tas zoeken.

gepakt in 7 stappen

Tiptop toiletgerief
Check de dekseltjes: kijk of je alle dopjes van haar- en schoonheidsproducten nog hebt én of ze nog goed sluiten. Op die manier bescherm je je kleren tegen hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld foundation of body-olie.
Reisformaat: kies voor productjes in reisformaat of giet je verzorgingsproducten over in kleine flesjes.
Laatst in de tas: veel mensen pakken hun toiletspullen eerst in omdat ze zwaar zijn. Terwijl je je meestal toch graag even opfrist zodra je op je bestemming aankomt. En dan is het handig om je spulletjes bij de hand te hebben.

Luchthavenproof
Een vliegreis is niet het moment om een zijden minirokje te dragen. Reis in warme laagjes en je zwaarste schoenen. Pak altijd een volledige outfit mee in je handbagage, je weet maar nooit of je koffer ergens verloren gaat. En stop er ook je telefoonoplader, medicijnen op doktersvoorschrift, reisformaat contactlensvloeistof, bril, tandpasta en tandenborstel in. Zorg bovendien dat je alle reisdocumenten, kaarten en uitgeprinte reservaties bij hebt, weggestopt in de volgorde dat je ze nodig hebt.