Waar vind je duurzame mode en kleding?


Beauty
17/09/2021

Een garderobe met meer respect voor het milieu, is dat iets voor jou? Zin in meer vertelt je waar je duurzame kleding vindt. Steeds meer consumenten interesseren zich voor duurzame mode. Shoppen met respect voor de planeet is de nieuwe trend.

Duurzame kleding is en vogue. De consument wordt er zich steeds meer bewust van dat de ecologische impact van de kledingindustrie dringend verminderd moet worden. Een kledingindustrie die meer respect toont voor de mensen die er werken is eveneens een criterium voor duurzaamheid. Maar weet je ook hoe en waar je duurzame en fairtrade kleding vindt? Zin in Meer heeft het antwoord!


Milieuverantwoord kopen in kringloopwinkels

Overal in Vlaanderen vind je kringloopwinkels en solidaire winkelketens zoals Emmaüs, Oxfam, Ecoshop, De Kringwinkel, het Leger des Heils enzovoort. Sommige schenken een deel van hun opbrengst aan goede doelen. Ze verkleinen de afvalberg door nog bruikbare artikelen aan een nieuwe gebruiker aan te bieden en zo een nieuwe kans te geven. De tweedehandskleding die je er vindt verkeert meestal in perfecte staat. Sommige winkels bieden ook andere voorwerpen aan, zoals meubels, huisraad, speelgoed of boeken. Met een beetje speurwerk vind je ongetwijfeld wat je zoekt, meestal aan een klein prijsje. Kringloopwinkels zijn de ideale oplossing om je budget te sparen, terwijl je een leuke vintage look krijgt door te kiezen voor duurzame, milieuverantwoorde mode.


Koop tweedehandskleding in webshops

Een andere oplossing voor een duurzame garderobe zonder al te veel geld uit te geven is dat je tweedehandskleding online koopt. Er bestaan verrassend veel webshops waar je tweedehandskleding kunt kopen, maar ook je eigen kleding verkopen. Op die manier kun je je garderobe constant vernieuwen. Je vindt er kleding in alle stijlen, soms zelfs gloednieuwe, en aan uiteenlopende prijzen die in ieder geval veel lager zijn dan in de winkel. Vinted, Rebelle en Vestiaire Collective zijn de bekendste, maar het zijn niet de enige.

 

Duurzame mode uit een kledingruil

Organiseert je gemeente een rommelmarkt? Organiseert een vriendin of een kennis een kledingruil in jouw buurt? Profiteer ervan om de inhoud van je kleerkast te vernieuwen. Verwen jezelf aan kleine prijsjes, terwijl je tegelijk de planeet beschermt. Het principe is eenvoudig: particulieren verkopen of swappen miskopen of broeken, rokken, bloezen, jassen, schoenen en cocktailjurken die ze niet meer dragen.
Bescherm jezelf en anderen in tijden van Corona en respecteer de adviezen en voorschriften van de overheden nauwgezet, zolang de maatregelen officieel van kracht zijn. Ga eerst na of en in welke omstandigheden het toegestaan is om kleding aan te bieden en te ruilen.

Koop duurzame modemerken

Ecologisch verantwoorde mode is trendy en de grote kledingmerken hebben dat goed begrepen. Sinds enkele jaren zien we hoe ze hun collectie uitbreiden met een ecologische kledinglijn. Sommige bedrijven hebben zich zelfs volledig gespecialiseerd in het aanbieden van duurzame kledingmerken. Ze geven vooral de voorkeur aan natuurlijke materialen uit de biologische landbouw en hun fabricageprocedés tonen meer respect voor de planeet en de mensen die ze tewerkstellen. Ze maken ook de grote ommezwaai naar lokale fabricage, met kwalitatieve grondstoffen en een 100% Belgisch creatief concept.

Om nog meer centjes te besparen denk je ook aan onze kortingsbonnen !

En jij, waar ga jij snuisteren naar duurzame kleding? Deel je tips en adresjes met ons.

 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3

Geniet het hele jaar door van onze goede deals!