Wat draag je als je gaat soldenshoppen?


Beauty
10/05/2021
Tijdens de solden wij je natuurlijk geen tijd verliezen in het pashokje. Een aangepaste outfit is dan essentieel. Ontdek onze 8 tips.

Je hebt een leuk topje gevonden en een jurk met bloemenprint. En dat allemaal voor de helft van de prijs! Voor je naar de kassa rent, is het wel belangrijk dat je de kleding eerst even past. Zo ben je zeker dat je niet met een miskoop naar huis gaat …

Efficiënt shoppen doe je zo: 8 tips

Je wandelt richting de pashokjes met maar één doel: zo weinig mogelijk tijd verliezen. Je wilt namelijk nog héél wat andere winkels bezoeken, dus voor geklungel heb je geen tijd. Om tijd te besparen is het belangrijk om thuis al goed over je eigen outfit na te denken. Een broek pas je makkelijker onder een jurk en laarsjes zijn sneller uit dan veterschoenen. We zetten 8 slimme tips voor je eigen kledij op een rij:

  1. Ga voor makkelijke kleding: een trui met knopen of een jurk met achteraan een rits: als je gaat shoppen kies je best voor iets waar je je comfortabel in voelt en dat je snel kan uittrekken.
  2. Kies voor platte schoenen zonder veters: heel de dag rondlopen op hakken of sukkelen met veters in de pashokjes? No thanks!
  3. Opteer voor een rok en een bovenstuk of een jurk: die zwier je makkelijk uit tijdens het passen of je past er een broek gewoon onder.
  4. Draag altijd een topje onder je blouse: zijn alle pashokjes volzet? Met een topje onder je kleding pas jij die trui of jurk snel even voor een spiegel.
  5. Hou je ondergoed zo neutraal mogelijk: zo kan je alle kleding (zelfs see-through) moeiteloos passen.
  6. Kies voor een eenvoudige haarstijl: jurkjes, topjes en blouses trek je over je hoofd. Van dat ingewikkelde kapsel blijft na 5 pasbeurten dus niet veel meer over.
  7. Laat je felle make-up thuis: een kledingstuk met een vlek terughangen? Gênant …
  8. Onlineshoppen? Dan hoef je met de bovenstaande tips geen rekening te houden en shop je gewoon in je pyjama van achter je computer.

Gouden tip! Een hele dag soldenshoppen vraagt tonnen energie. Vergeet daarom niet om voor je vertrek goed te ontbijten. Een stevig ontbijt met één eitje meer of granola: die extra calorieën loop je er overdag toch zo af!

Hoe zorg je voor je nieuwe soldenkoopjes?

Na een dagje shoppen ben je met heel wat koopjes thuisgekomen. Jij bent in de wolken! Maar voor je morgen je nieuwe jurk aantrekt, is het belangrijk om het kledingstuk eerst in de wasmachine te stoppen.

Waarom? Wel, misschien zitten er wel vlekken van make-up op het kledingstuk? Of misschien heeft het op de grond gelegen tijdens de solden OF heeft er iemand met een stevige zweetgeur het kleedje al eens gepast? Heb je nog andere redenen nodig? Hop, even snel de machine in samen met een Dash 3in1 Pod. Het jurkje is proper, ruikt fris en is helemaal klaar om gedragen te worden.

En jij, wat trek jij aan wanneer je op jacht bent naar koopjes?