Wat trek je aan om te gaan werken?


Beauty
10/05/2021
Zin in outfits met wat meer fantasie voor op je werk? Dat is makkelijk! Aan inspiratie en advies ontbreekt het niet.

Je bent vaak geneigd altijd dezelfde kleren te dragen op het werk… Maar niets weerhoudt je ervan een beetje fantasie mee te nemen naar je kantoor: dit is hoe het voor elkaar krijgt!

Een twist in je basics voor op kantoor

Als je je werkdagen op een kantoor doorbrengt, hangt je kleerkast zeker vol met eenvoudige, elegante stukken zoals witte bloezen en chinobroeken. Toch zijn er tal van manieren om je kantoorkleding een tikkeltje origineler te maken! Neem bijvoorbeeld een wit, katoenen T-shirt: dat zal meer effect maken onder een mooie blazer. En die chinobroek, waarom zou je die niet eens vervangen door een leren broek of een broek van zwart daim? Als deze aanpassingen je iets te gedurfd lijken voor jouw werkplek, kun je kiezen voor kleuren of originele prints die je look in één klap al een heel stuk opfrissen! Laat je verleiden door een bloedrode, een roze of een gestreepte blazer om het eeuwige zwarte vestje te vervangen; koop eens een hemelsblauwe of kanariegele broek in plaats van de klassieke donkerblauwe broek; of draag er een blouse met een stijlvolle print bij…

Doe stijlvolle kleren aan om te gaan werken… ook als je thuis werkt!

Werk je thuis of ben je een thuiswerkende moeder (of vader)? Dan heb je misschien de neiging je werkkleding soms een beetje te verwaarlozen… Vergeet niet dat je dynamischer en productiever bent als je jezelf mooi maakt – zelfs als je de deur niet hoeft uit te gaan. Dus, kleed je elke morgen alsof je ergens naartoe moet. Dan ben je ook klaar om energiek aan de slag te gaan!

Werkoutfit: alles zit ‘m in de details!

Hoe stijlvol je werkkleding ook is, al die inspanningen voor een schitterende outfit kunnen totaal vergeefs zijn als je haar er bros en plat uitziet… Een mooi kapsel is immers ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten, elke dag, en vooral als iedereen zich op jouw kantoor aan een zekere ‘dress code’ houdt. Daarom is het een gouden tip om ook te investeren in kwaliteitsproducten die gegarandeerd glans en volume in je haar brengen. Op zoek gaan naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is even essentieel, en vergeet niet je haarverzorging goed te onderhouden! Met een goede haarverzorging is je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen.

Leg je outfit de avond van tevoren klaar

Als topmannen van grote ondernemingen hun werkkleding de avond van tevoren klaarleggen, dat is daar een goede reden voor: zo verliezen ze ’s morgens geen tijd en voelen ze zich goed in wat ze aan hebben, zonder overbodige stress!

Blijf bij je stijl

Of je kleren nu al dan niet in de mode zijn, je zult altijd meer stijl hebben als je kleren je vormen goed laten uitkomen en als je je op je gemak voelt in wat je draagt. Dit zijn enkele onvermijdelijke stukken om op het werk te dragen of thuis: een wikkeljurk, een losse bloes op een mooie pantalon tot aan je enkels of een tuniek met een leuke print op een zwarte slim… Kies voor een outfit die past bij jouw morfologie en speel met kleuren, stoffen en prints! Dan ben je er zeker van dat je een goede indruk zult maken!

En jij, welke kneepjes pas jij toe om stijlvol gekleed te zijn op het werk?