10 apps die je ecologische voetafdruk kleiner maken


Gezin
17/05/2021

7 ideetjes om samen met je kinderen te tuinieren !

Of je nu groene vingers hebt of niet, in een appartement of huis met tuin woont, onze tips helpen je te genieten van het tuinieren, met de kinderen!

Heb je een tuin?

Hoog tijd de kleintjes kennis te laten maken met het tuinieren!

  • Waarom start je niet met samen water te geven aan de panten die je al in de tuin hebt staan?
  • Staan er fruitbomen of heb je een moestuin? Met een mandje kun je gewoon je eigen oogst binnenhalen! De kinderen zullen zeker enthousiast zijn als j hen vertelt over de taart die straks misschien volgt...
  • Vond je ergens een kastanje?  Stel de kinderen voor die te planten, binnen enkele jaren kunnen jullie genieten van een nieuwe kastanjeboom. Als je tijdens de lente aan de slag gaat, kan dit ook perfect met kersenpitjes die je op de grond vindt.
  • Veel onkruid onder de rozenstruik? Dan weet je waar je helpende handjes kunt vinden... Kinderen vinden het leuk het uit de grond te trekken, en voor jou betekent het een verveend karweitje minder. Wanneer je tuiniert met de kinderen wint iedereen erbij.

Je kunt zelfseen tuinierset voor de kinderen aanschaffen! Zo hebben ze alles bij de hand om zich volop op hun nieuwe activiteit te sorten.

Heb je een balkon?

Heel wat stadsmensen zullen jaloers zijn! 

  • Waarom creëer je geen kleine stasmoestuin door in leuke potjes radijzen of kerstomaten te zaaien? De kinderen (groot én klein) zullen in de wolken zijn wanneer het tijd is om ze te plukken.
  • Je kunt naast de moestuin ook een aantal kruiden planten. Mooi om te zien en bovendien zorgen ze voor een aangename geur.

Heb je noch het één noch het ander...

Gooi deze middag na de lunch je afval niet in de vuilnisbak! Met de pitten van een meloen of de steen van een avocado kun je wonderen verrichten. Eens je weet hoe ze te laten kiemen, zijn enkel een beetje water en wat geduld alles wat je nodig hebt. 

Je eigen avocadoboom laten groeien is kinderspel: nadat je de pit in een glas water kunt laten hangen waarbij enkel de onderkant onder water zit. Vervang het water regelmatig en ziedaar na enkele weken... (hier kun je meteen ook het geduld van de kinderen testen) je plant komt langzaamaan te voorschijn!

Onze extra tip: de avocado kan overleven in het water als je er voedingsstoffen aan toevoegt. Plaats hem in een transparente vaas zodat je de wortels mooi kunt zien ontwikkelen en creëer zo bovendien een aparte toets in je interieur. Het is eevoudig te tuinieren zonder aarde!

Geniet van de mooiee momenten met je gezin.

En jij, heb jij ook je kleine geheimpjes voor als je in de tuin werkt?

Mis zeker onze handige tuinier tips voor jour en je familie niet!

 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3

Geniet het hele jaar door van onze goede deals!