7 ideeën voor activiteiten met de kinderen op het strand


Gezin
4/08/2021

7 ideeën voor activiteiten met de kinderen op het strand

Ben je van plan deze zomer de vakantie door te brengen aan zee? Dat treft want aan het strand is er vanalles te doen! Ontdek onze tips om tussen het zonnebaden door, en goed ingesmeerd natuurlijk, actief bezig te zijn met de familie! En vergeet vooral voor de kinderen de belangrijkste zaken niet: zonnebrandcrème, T-shirt en zonnebril.

#1 Spelletjes spelen

Het zal er sportief aan toe gaan! Ben je niet echt het dynamische type? Geen zorgen want voor deze activiteiten hoef je niet in topconditie te zijn. Voorzie een paar balletjes, raketjes en misschien zelfs een net... en laat je verleiden tot een partijtje badminton met de voeten in het water. Of ga voor een wedstrijdje beachvolleybal terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang. Het is eens iets anders dan languit te liggen zonnebaden maar, je keert zeker ook met een mooi bruin kleurtje huiswaarts.

#2 Ga snorkelen

Het enige wat jullie nodig hebben, zijn een duikbril en snorkel en de ontdekking van de zeebodem kan beginnen! Deze wateractiviteit is voor zowel groot als klein de ideale manier om de flora en fauna van de zee van dichtbij te bewonderen. Blijf tijdens deze uitstap wel altijd in de buurt van de kinderen, vooral de kleinsten, zodat ze niet in gevaar komen. Je hoeft zelfs niet te diep of te ver van de kust te gaan. Verken bijvoorbeeld plaatsen die dicht bij rotsen liggen; je zult er een rijk aan kleine schaaldiertjes ontdekken!

#3 Bouw zandkastelen en nog veel meer…

Op het strand vind je… zand! Het ideale materiaal om jullie omgeving in één groot speelterrein om te toveren. Hebben jullie een emmer en schepje mee? Dan zijn jullie klaar voor een wedstrijdje zandkastelen bouwen. Geen schepje bij de hand? Laat je fantasie de vrije loop en graaf een privé zwembad aan de rand van het water, bouw versterkingen tegen de opkomende vloed of, en dat vinden de kinderen vaak nog het grappigst, laat je ingraven. Zolang het zand niet op je handdoek of tussen je sandwich terugkomt, kan het echt leuk zijn!

#4 Organiseer een picknick

Kinderen vinden het super met de vingers te eten! Maak voor op het strand een koelbox klaar met de lunch en een vieruurtje. Vergeet ook zeker de drankjes niet (het is belangrijk de hele dag door genoeg te drinken). Het is voordeliger dan een lunch op restaurant, de kinderen vinden het leuk en je hebt alles bij de hand om zo lang mogelijk van de dag te genieten. Nu enkel nog de parasol installeren zodat jullie gezellig in de schaduw kunnen eten en de dag kan niet meer stuk!

#5 Raap schelpen

Ga op zoek naar de prachtigste schelpen. Jullie maken niet alleen een fijne wandeling, thuis kunnen jullie ook nog eens een namiddagje schelpjes schilderen. Zo creëer je mooie herinneringen én een mooi interieur!

#6 Ga op schattenjacht

Een beetje moe geworden op het strand? Gun jezelf een kleine pauze door een schattenjacht voor je kinderen te organiseren. Stuur hen op pad met een emmertje en maak een lijstje van alles wat ze moeten proberen te vinden. Zoals bijvoorbeeld zeewier, een mooie kiezelsteen, een mosselschelp… Op die manier leer je hun de wereld rondom hen ontdekken. En een kleine bonus voor jou: terwijl ze op zoek zijn, kun jij een beetje uitblazen.

#7 Ruim samen het strand op

Wil je je kinderen sensibiliseren om beter voor onze planeet te zorgen? Laat ze dan meehelpen aan een opruimactie op het strand! Het is een goede manier om hen te leren hoe belangrijk het is actie te ondernemen om onze planeet te beschermen. Trek handschoenen aan, neem vuilniszakken mee en ga op jacht naar stukjes plastiek, sigarettenpeuken en andere soorten afval. Wie weet, misschien vinden jullie wel een schat...

En jij, welke activiteiten doe jij het liefst met je kinderen aan het strand?