Let’s hygge! 6 ervaringen die je deze winter moet uitproberen


Gezin
3/01/2020
Het Deense ‘hygge’ leert ons om meer te genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Gezelligheid en dagelijkse (positieve) ervaringen staan centraal. Laat je humeur niet verknallen door de dagdagelijkse beslommeringen, maar geniet des te meer van de tijd die je doorbrengt met je familie en vrienden. Iets voor jou? Zin in meer stelt je 6 activiteiten voor om deze winter een vleugje hygge in je leven te brengen.

1. Organiseer een “restjesavond” onder vrienden

Heb je nog wat eten over van gisteren? Of geraakt je diepvries stilaan overvol? Tijd voor een restjesfeestje! Nodig je vrienden uit en vraag hen of ze zelf ook nog wat restjes hebben liggen. Die brengen ze mee en samen hebben jullie een heus feestmenu bij elkaar. Lekker smullen zonder dat je uren in de keuken moet doorbrengen. Zalig! Om je keuken na zo’n gezellig eetfestijn weer schoon te krijgen, gebruik je Mr. Proper Allesreiniger. Hiermee schrob je elk vuiltje weg in een handomdraai en je keuken ruikt meteen weer fris.

2. Ga naar de sauna

Met een bezoek aan de sauna zit je altijd goed. Je ontsnapt er even aan de dagelijkse drukte en komt weer helemaal tot rust. Een saunabeurt doet ook wonderen voor je lichaam. Het verbetert de doorbloeding, reinigt de poriën in je huid, bevordert het immuunsysteem, verlicht gewrichtspijnen en verbetert de ademhaling. Gezellig én gezond: waar wacht je nog op?

3. Maak het gezellig tijdens een spelletjesavond bij je thuis

Tijdens de winter blijft het barbecuetoestel op stal. Toch wil je graag je vrienden uitnodigen voor een leuke activiteit bij je thuis. Heb je al eens gedacht aan een spelletjesavond? Dat is niet alleen plezierig, maar ook nog eens supergezellig! Haal je (oude) gezelschapspelletjes van de zolder en amuseer jullie te pletter!

4. Leg een plaatje op

Het geluid van een plaat die draait op een oude platenspeler, dat is gewoon … zalig. Vandaag heb je heel wat hypermoderne platenspelers, maar de klank van een oud exemplaar: daar kan gewoon niets tegenop. De warme klanken vullen de ruimte en je voelt de rust over je neerdalen. Zet je vijf minuutjes in de zetel en luister naar de muziek. Genieten maar!

5. Kruip in de zetel met een dekentje

Buiten is het koud en grijs. Misschien ligt er wel al een beetje sneeuw. Of jij je daar iets van aantrekt? Natuurlijk niet! Jij hebt een lekkere kop koffie gezet en bent klaar om ... in de zetel te ploffen! Neem er een goed boek bij of kijk naar een romantische film op je laptop. Je smartphone leg je ergens waar je ‘m niet kan horen. Dit is pure me-time. Enjoy!

6. Breng de natuur binnen in huis

Je huis decoreren met natuurlijke materialen: da’s top! Trek in de herfst het bos in en zoek de mooiste bladeren bij elkaar. Die gebruik je om een kader met een familiefoto te versieren. Liever origineler? Koop drie kaders met een doorschijnend binnenstuk. Ga voor de mooiste gekleurde bladeren en steek in elke kader 1 blad. Ook dennenappels, goudkleurige appels of schelpjes zijn dankbare decoratiestukken. Heb je mooie takken gevonden? Zaag elke tak in kleine schijfjes. Daar maak je vervolgens een originele slinger mee. Gezellig!