Ideeën voor een vakantie aan huis


Gezin
23/07/2019
Zin in een gezinsvakantie, maar niet al te ver van huis? Dit zijn onze ideetjes voor verrassende bestemmingen met leuke activiteiten!

Zijn je kinderen nog wat te klein om in een vliegtuig te laten reizen, heb je dit jaar niet veel vakantiedagen? Om een mooie vakantie te beleven hoef je echt niet ver te gaan!

Een ongewoon reisje

Je hebt een paar dagjes vrij en je wilt ervan profiteren om de kinderen mee te nemen op reis? Ga dan eens langs bij de toeristische dienst van je gemeente of ga surfen op internet: in jouw streek zijn er vast veel vakantieoorden niet ver van huis te vinden. Dit zijn een paar verrassende en amusante ideetjes, voor het hele gezin:

  • Een blokhut: zin in een originele vakantie in de buurt? Huur dan eens een blokhut en geniet van de frisse buitenlucht, ver van de dagelijkse sleur en de stress. De kinderen zullen het zeker geweldig vinden om in de bomen te mogen klimmen!
  • In water plenzen: kleine kinderen leven zich altijd uit in de buurt van water ! In Vlaanderen vind je een heleboel grote plassen en meren in de buurt van heerlijk rustige bossen en zwemvijvers met glashelder water en unieke witzandstranden. Daar kun je de kleintjes laten spelen, terwijl je zelf mooi bruint bakt.
  • Een reisje naar de Far West: ga cowboy en indiaantje spelen in een van de vele Vlaamse recreatiedomeinen waar je met het hele gezin de nacht kunt doorbrengen in een tipi of een foorwagen als uit een western. Ga gewoon eens kijken op internet om in de buurt een camping te vinden die net ietsje anders is.

Een gezinsuitstapje

Het is niet omdat je voorzien hebt deze vakantie thuis te blijven dat je je niet mag amuseren! In tegendeel, profiteer ervan om gezinsactiviteiten te organiseren.

    • Een sterrennacht: het ideale moment om naar vallende sterren uit te kijken? In de eerste helft van augustus kun je veel vallende sterren zien. Ga naar een donkere plek, ver van het stadslicht en de moderne technologie – de gedroomde kans om jezelf eens een digital detox te gunnen! Na middernacht zwakt het maanlicht wat af en worden ook de zwakkere meteoren zichtbaar. Kijk vooral in noordelijke en oostelijke richting. Als je niet naar verre oorden kunt vertrekken in de vakantie, kun je thuis toch samen de sterrenhemel verkennen in een astronomisch nachtje in een park of een grote tuin.
    • Een festival met het hele gezin: in de zomer volgt het ene festival het andere op… met telkens andere groepen. In Vlaanderen heb je absoluut geen gebrek aan keuze voor een uitstap naar een festival met de kinderen! Vooral je tieners zullen het onwijs vinden om hun favoriete groep live te kunnen meemaken, terwijl de kleintjes allang tevreden zullen zijn met een ijsje en frietjes. Kies een kindvriendelijk festival, zoals een festival op het strand of het Sfinks Festival in Boechout.

En jij, wat zijn jouw tips voor een geslaagde vakantie, niet ver van huis?