Onze cadeautips voor iemand die met pensioen gaat


Gezin
17/02/2020
Een geschikt cadeau vinden voor iemand die met pensioen vertrekt is niet per se makkelijk. Met onze tips wordt het een schot in de roos!

Een symbolisch cadeau

Om te beginnen met het zoeken naar een cadeau, concentreer je je op de persoon die met pensioen gaat: zijn of haar persoonlijkheid, interesses en smaak. Je zou kunnen kiezen tussen een amusant cadeau, als knipoog, of een cadeau dat goed van pas zal komen in het nieuwe leven van de gepensioneerde:

 

  • Een cadeau als souvenir om terug te blikken op jullie gezamenlijk beroepsleven: print een groepsfoto van alle collega’s of personaliseer een mooi schrift, een theekop, een mok of een kussen!
  • Een klassiek cadeau, zoals een juweel, een polshorloge, een boek of een elegante foulard.
  • Een hobbycadeau, gericht op de toekomst en de interesses waar de ontvanger zich zal aan wijden na zijn of haar pensioen: keukengerei, een fototoestel, een reistas, een rugzak, een gepersonaliseerde drinkfles, schildersmateriaal, een set petanqueballen …
  • Een nuttig cadeau, dat de nieuwe gepensioneerde goede diensten zal bewijzen in zijn of haar nieuwe leven.
  • Een cadeau dat ontspant, omdat het pensioen juist bedoeld is om uit te rusten! Met een mooie plaid, elegante kussens of een massagetoestel doe je iedereen een plezier.

 

Welk cadeau je ook kiest, vergeet niet er een leuke wenskaart of gastenboek bij te voegen. Daar kan elke collega zijn leukste herinnering aan de toekomstig gepensioneerde achterlaten. Ontdek ook al onze originele ideeën voor leuk cadeaupapier: om indruk te maken!

Een activiteit of memorabel weekend

Als het gaat om een collega met wie je heel nauw hebt samengewerkt, een vriend of een familielid, kun je ook een gezamenlijke activiteit voorstellen, om met z’n tweeën of samen met anderen te doen: een toneelvoorstelling, een concert, een muzikale komedie, een goed restaurant of een toeristische uitstap! Aan een dergelijk geschenk houd je mooie herinneringen over en bovendien wordt het gegarandeerd een groot succes. Vergeet niet dit unieke moment in beeld vast te leggen en stuur de foto’s achteraf naar degene die met pensioen is gegaan.

Een gastronomisch cadeau

Iemand die van lekker eten houdt, zal altijd met plezier de traditionele doos pralines of chocolaatjes, Turks fruit, confituren, theeassortiment of andere luxe snoepwaren ontvangen. Je kunt ook zelf een grote mand met zijn of haar favoriete lekkernijen samenstellen, om op zoete manier aan het pensioen te beginnen.

Zin in meer? Print de kortingsbonnen van jouw favoriete merken.

En jij, welk cadeau zou jij aanbieden voor iemand die met pensioen vertrekt?