Onze cadeautips voor jouw grootmoeder


Gezin
28/02/2022

7 maart is het Grootmoederdag. En zoals de meesten van ons, houden ze van cadeautjes en een beetje extra aandacht. Of je nou een cadeaus zoekt voor meerderen of slechts voor één, Zin in meer heeft een korte lijst met ideeën samengesteld om hen blij te maken.


 

Zelfgemaakte cadeau-ideeën 

Hou je ervan om je handen vuil te maken? Je kunt kiezen voor een zondags knutselwerkje om oma een plezier te doen. Hier zijn wat ideeën voor creatieve knutselwerkjes voor Grootmoederdag. Met de volgende zelfgemaakte geschenken kun je niet mis gaan:

 


Een "Ik hou van je" kaart in alle talen 


Pak een stuk karton en plak de randen af met schilderstape om een frame te maken. Knip harten van verschillende grootte en kleur uit en schrijf er "Ik hou van je" in alle talen op. Lijm de harten op de kaart. En daar heb je het, een mooie boodschap die je kunt sturen!
 

Een hartvormige fotolijst 


Fotoherinneringen zijn altijd leuk! Zo maak je een mooi fotolijstje voor je oma: knip een heleboel hartjes uit. Knip een cirkel uit karton. Maak dan twee kleine gaatjes voor een lint. Lijm nu de hartjes op de ring en bevestig een foto in het midden. Knip de randen van de foto die buiten de cirkel uitsteken af om een mooi fotolijstje te maken. 
 

Een hart gemaakt van katoendraad 


Neem een vel karton en knip het uit tot A6 formaat (10 × 14 cm). Prik met een naald gaatjes in de vorm van een hart op het karton. Kies vervolgens een katoenen draad van een mooie kleur. Rijg de draad door de naald, maak een knoop aan het eind. Steek de naald door de gaatjes. Je hebt nu een unieke, milieuvriendelijke kaart voor grootmoederdag. Maak een Grootmoederdag gedicht

Stuur een kort bericht per sms of e-mail naar Jouw grootmoeder om haar te zeggen dat je aan haar denkt. Er zijn veel websites met voorbeeldteksten die je kunnen inspireren om jouw grootmoeder(s) te betoveren met een gedicht, dat bijvoorbeeld als kaart zeer gewaardeerd zal worden. Duik gerust in je jeugdherinneringen om inspiratie op te doen!

 

 

Een speciaal uitje voor deze speciale dag

 

Als uw grootmoeder houdt van op pad gaan, kun je een middaguitstapje met de hele familie organiseren. Als je oma een zoetekauw is, neem haar dan mee naar een leuk restaurant of theesalon. Als ze van nieuwe technologieën houdt, bied haar dan een virtual reality-ervaring aan, of een film. Het belangrijkste is dat je een activiteit vindt die zij leuk vindt en die jullie samen kunnen doen.  

 

 

 

Ga samen iets creatiefs doen

 

Je kunt ook samen creatieve workshops doen: maak armbanden, kettingen, of zelfs hoeden om aan haar te geven na afloop! T-shirts versieren is altijd een leuke bezigheid voor grootouders en kleinkinderen. Zo kan je oma je naaitips geven en kun je samen kleding aanpassen volgens de laatste trends. Het is niet alleen leuk, maar het is ook iets dat kan worden bewaard en nuttig is. 

 

Welk cadeau je ook geeft of hoe je jullie tijd samen ook wilt doorbrengen, jouw grootmoeder zal gegarandeert blij zijn met dit initiatief. Dat extra beetje aandacht op Grootmoederdag zal een effect hebben en de band met jouw grootmoeder versterken. Wat ga jij haar geven?

 

Elk gebaar telt om een rechtvaardigere, gelijkwaardige samenleving tot stand te brengen en mensen in nood te helpen. Laten we samen miljoenen mensen zijn die het beste van zichzelf geven en die kleine gebaren vermenigvuldigen die een grote impact hebben. Laten we alledaagse kampioenen worden en elke dag een overwinning vieren. 

 

Er zijn vele manieren om te handelen en een positieve impact te hebben. Het belangrijkste is dat je meedoet!

  • Ik zorg voor mezelf
  • Ik zorg voor anderen (solidariteit & inclusie) - binnenkort!
  • Ik zorg voor de planeet (doorverwijzing naar AVAD-pagina)