Tips om dat zomergevoel langer vast te houden


Gezin
17/05/2021
Verleng de zomer! 10 tips om te genieten van een Indian summer.

1) Hou het vakantiegevoel langer vast met hulp van je kinderen 

  • Ben je op vakantie geweest? Om de mooie momenten niet te vergeten, vraag je aan je kind(eren) om een reisboekje te maken. Hierin bewaren jullie de leukste herinneringen. Schrijf erin wat jullie bezocht hebben, wat je lievelingsrestaurant was ...  Geef hem of haar ook de museum- of tramtickets om in het boekje te plakken.
  • Heb je duizenden foto’s genomen met je smartphone of fotocamera? Vraag aan je kind(eren) om met de mooiste foto’s een collage te knutselen. Tip: online vind je tal van tools om een fotoalbum samen te stellen. Met een simpele klik op ‘Verstuur & Print’ krijg je het boek straks bij je thuis aan. De gevorderden gaan aan de slag met videomateriaal waarmee ze een geweldige vakantiefilm monteren. Cool!
  • Wil je de vakantie navertellen aan de grootouders? Gebruik hiervoor het talent van je kind(eren). Is hij een kei in tekenen? Of is zij goed met woorden? Vraag om een tekening te maken met de mooiste vakantiemomenten of een verhaal te schrijven over de reis. De grootouders zijn vast in de wolken!

 

2) Hou het vakantiegevoel langer vast door jezelf te verzorgen

  • Ontdek onze tips om je teint langer te houden (zelfs wanneer de zon zich al even niet meer laat zien).
  • Gek op je wilde lokken na een dagje aan het strand? Deze natuurlijke krullen creëer je ook makkelijk thuis. Dit heb je nodig: een kam, krultang en haardroger. En nu is het aan jou!
  • Blijf je zomerkleren nog maar eventjes dragen. Toch wat frisjes? Draag verschillende lagen boven elkaar. Neem bijvoorbeeld je mooiste zomerjurk uit de kast en draag er een mooie oversized trui over. Of je linnen hemd onder een strak zomerjurkje. Stijlvol in alle omstandigheden!

 

 

3) Hou het vakantiegevoel langer vast met zomerse activiteiten

  • Organiseer een barbecue op je terras of in je tuin. Ga voor een seizoensmenu: opteer voor wild (het eerste van het seizoen) en grill witloof en prei. Met een lekker bordje geniet je met je vrienden en familie van de laatste zonnestralen. En vergeet ook de vuurkorf niet om iedereen warm te houden.
  • Trek naar buiten, zelfs wanneer het weer wat minder is. Maak je hoofd leeg tijdens een wandeling met familie of maak een uitstap naar een openluchtzwembad. Sporten met de familie is leuk en brengt jullie samen tijdens de (drukke) vakantieperiode.
  • Probeer bikram yoga. Wat hier zo bijzonder aan is? Je doet de oefeningen in een ruimte waar het 40 °C is. Je hebt het net zo warm als op een paradijselijk strand en zo hou je dat vakantiegevoel nog iets langer vast. Win-win!

 

En het allerbelangrijkste: keep on smiling! Het is namelijk echt zo dat lachen stress vermindert en de productie van endorfine (het gelukshormoon) stimuleert. Zo hou je dat zomergevoel nog een tikkeltje langer vast. En voor een stralend witte glimlach? De tandpasta Oral-B 3D White Whitening Therapy Glazuurbescherming, natuurlijk!

 

En jij, hoe laat jij de zomer nog een beetje langer duren?