Vier Halloween met je gezin


Gezin
18/10/2022

Afdrukbare maskers: 

10 gratis printbare maskers: Kies en print je beste Halloween masker. 

 

Klik hier om je maskers te downloaden

 

Halloween komt eraan! Het is de perfecte tijd voor gezinsactiviteiten zoals het huis versieren, een pompoen maken of een eng kostuum maken.


Nu de feestdag van Allerheiligen naderen, verschijnen er skeletten, vampiers en andere monsterlijke figuren in supermarkten en winkels. Er is geen twijfel dat Halloween voor de deur staat en dat het een goede gelegenheid is om activiteiten aan te bieden voor zowel kinderen als volwassenen! Hier zijn enkele ideeën.


Maak je eigen pompoen lantaarn


Geen Halloweenfeest zonder de traditionele Jack-O-Lantern (de oorspronkelijke naam voor lantaarns. Je hoeft alleen maar naar de groente- en fruitafdeling van je supermarkt te gaan of, als je favoriete winkelketen deze pompoenen rechtstreeks aanbiedt, de rondst mogelijke te kiezen (vermijd misvormde of te geplette stukken aan de bovenkant, want dat maakt het legen moeilijker).


Vervolgens moet je jezelf voorzien van het nodige gereedschap om jouw toekomstige lantaarns te bewerken. Hiervoor worden rechtstreeks kits verkocht met al het nodige gereedschap, of als je liever aan DIY (Do It Yourself) doet, heb je een groot mes nodig (pas op dat je het niet binnen het bereik van kinderen laat), een grote lepel, een zwarte viltstift en een kaars.


1) Snijd met het mes een grote cirkel aan de bovenkant van de pompoen en trek dan voorzichtig zoveel mogelijk slierten en zaden eruit. 


2) Dan komt het leuke gedeelte: met de grote lepel of zelfs met uw blote handen verwijder je samen met jouw kinderen zoveel mogelijk zaden en filamenten om de binnenste holte te maken.


3) Pak de viltstift en teken het meest angstaanjagende gezicht op de zijkant van de groente met dreigende ogen, een gedraaide neus en scherpe tanden.

Neem tenslotte gewoon je mes, volg de tekening en snij er doorheen.


4) Als je tevreden bent met het gezicht, kun je een klein kaarsje aansteken, het erin plaatsen en voilà! Nu hoef je het alleen nog maar aan de voordeur of in de woonkamer op te hangen.


Nog een stapje verder: 

Al het vlees dat je hebt verwijderd maakt een geweldige velouté! Doe het vlees in een grote pan, giet er een glas melk bij en kook het op een matig vuur. In 20 minuten is het vlees gaar. Mix alles met een staafmixer en voeg een kleine hoeveelheid vloeibare room toe. En alles wat je nog moet doen is genieten!

 

Jouw masker afdrukken


Of het nu die van een vampier, een weerwolf, een heks of het monster van Frankenstein is, niets is makkelijker! Alles wat je nodig hebt is een schaar, een printer en een elastiekje. Zo doe je dat:


1) Klik op onze speciale Halloween link [link naar maskers] en print het (de) masker(s) van je keuze uit die we voor je hebben voorbereid;


2) Neem de schaar en knip langs de randen van de tekening (als jouw kinderen nog wat jong zijn, kun je dit beter aan de volwassenen overlaten);


3) Maak met de schaar kleine gaatjes aan elk uiteinde van het masker en bevestig dan het elastiek. Maak dan gewoon een knoop aan elk uiteinde en je bent klaar!


De laatste stap is het vinden van de kostuums voor de hele familie.


Het perfecte kostuum vinden


Of je nu een volwassene (vrouw of man) of een kind bent, je kunt je Halloween party outfit zelf maken!


Als je hebt gekozen voor een vampier, de duivel of een heks (zoals Harry Potter), is een cape ideaal. Om het te maken is het heel eenvoudig: je kunt oude kleren recyclen en met name een zwarte jurk of rok en een oranje t-shirt, DIY in al zijn pracht en praal!


Voor Frankenstein's is het nog eenvoudiger: een zwart t-shirt, een zwart jasje, een zwarte broek en dat is het!


Om verder te gaan: 

Als je kunt naaien, is dit een geweldige kans om een maatpak te maken. Zo kun je een kostuum maken dat past bij de leeftijd en de grootte van de kinderen (of ook volwassenen). En wil je het kostuum geloofwaardiger maken, denk dan aan accessoires zoals een bezem voor heksen en tovenaars, plastic hoektanden voor de vampier of de duivel bijvoorbeeld.


Je hebt alles wat je nodig hebt om een geweldige tijd te hebben met je familie en je buren de stuipen op het lijf te jagen op de avond van 31 oktober!

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3

Bekijk hier onze vergelijkbare artikelen: