Geen huisdier, maar toch het plezier? 6 tips!


Gezin
17/05/2021

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Ben jij zot van dieren maar heb je er thuis geen rondlopen? Dan doen deze 6 tips je vast plezier!Is je huis te klein of heb je niet genoeg tijd om voor een huisdier te zorgen? Wat je reden ook is: soms heb je gewoon niet de de plek om een diertje in huis te nemen.:Hoe graag je dat ook zou willen en hoe gelukkig het je ook zou maken. Heb je zin om te genieten van een huisdier zonder dat je er alle dagelijkse verplichtingen moet bijnemen? Topplan! Bekijk snel onze 6 tips.

1. Ga op trot met een dier uit het asiel

Asielen zitten overvol. Verzorgers hebben het dan ook moeilijk om hun aandacht te verdelen over alle asieldieren. En dat is waar jij het verschil kan maken! Ga naar een asiel en vraag of je met een hond mag gaan wandelen. Dat is niet alleen gezond voor jou, maar je helpt het dier om zijn social skills te behouden. Straks een wandeling met je trouwe vriend in de frisse lucht? Een plezier voor allebei!

Kunnen jouw kleren na een stevige wandeling met een hond wel een oppepper gebruiken? Gebruik dan Febreze Textielverfrisser. Je kleding ruikt weer lekker fris na amper enkele seconden.

2. Word vrijwilliger bij een dierenvereniging

Er bestaan verschillende verenigingen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Enkele voorbeelden zijn VZW Zwerfkat in Nood, Het Blauwe Kruis of Kat Zoekt Thuis. Deze organisaties zijn altijd op zoek naar sponsors of vrijwilligers. Voor wie zich wil engageren voor een project op lange termijn, is deze optie zeker het overwegen waard.

3. Sponser een exotisch dier

Symbolisch een exotisch dier adopteren is een goede zet wanneer je je wil inzetten voor dieren. Dankzij WWF kan je meter of peter worden. Dat kan een leeuw zijn, maar ook een aapje of een giraf. En dat overal in de wereld. Nadat je een dier geadopteerd hebt, ontvang je regelmatig nieuws over projecten die het dier en zijn leefomgeving beschermen.

4. Bewonder de vogels in je tuin

Meer vogels naar je tuin lokken? Dat is kinderspel! Hang een of meerdere nestkastjes in struiken of bomen zodat ze ‘s nachts beschut kunnen zitten. En vogels voeden, is dat een goed idee? Wel, in lente of zomer is dat geen goed plan. Geef ze enkel eten bij erg koud weer. En zorg dan dat je genoeg eten in je voorraadkast hebt staan, want vogels wennen heel snel aan voerschaaltjes. Komt de lente dichterbij? Geef ze geleidelijk minder eten.  

Doe in het eetbakje telkens maar één soort voeding. Granen zijn een goed idee, maar ook broodkruimels of vet. Leg steeds maar kleine hoeveelheden voedsel in het bakje en bescherm het tegen vocht en regen. Vergeet ook niet om het schaaltje of vogelhuisje regelmatig schoon te maken. Voilà, de kans is nu wel erg groot dat vogeltjes landen in jouw tuin.

5. Volg bekende dieren op sociale media

Ken jij Grumpy Cat, Esther The Wonder Pig en Juniper the Fox al? Deze dieren zijn echte sterren op Instagram. Volg hun avonturen en krijg dagelijks jouw portie ‘feel good’ via je smartphone. En het goede nieuws is dat er heel wat van dit soort accounts zijn op internet. Hoera!

6. Zorg eens voor het huisdier van iemand anders

Ooit al gehoord van dogsitting? Via de website hondensitter.be kan je zelf op een hond gaan passen bij jou in de buurt. Zijn de baasjes op vakantie? Dan ben jij tijdelijk het nieuwe baasje. Of zoeken ze iemand om de hond uit te laten? Jij stelt je kandidaat om met het beestje te gaan wandelen. Dat is niet alleen goed voor het baasje, maar ook voor jou en de hond. 3 x win!


En jij, hoe toon jij dat je een hart hebt voor dieren?