Hoe verwijder je de lucht van kattenpis?


Gezin
10/02/2023
Gaat je kat soms liever elders urineren dan in de kattenbak? Alle tips om de scherpe lucht van kattenpis uit je huis te verwijderen.

Alle oplossingen om kattenpislucht te verwijderen

  1. Als het in huis ergens naar kattenpis stinkt, kun je de Febreze Luchtverfrisser tegen hardnekkige geuren van huisdieren gebruiken. Deze luchtverfrisser maskeert geuren niet gewoon, maar elimineert ze volledig uit je huis en dat geldt ook voor de scherpe lucht van kattenpis! Als je kat op stof heeft geplast, gebruik dan de Febreze Classic Textielverfrisser Spray.
  2. In de machine wassen. Als je kat heeft geplast op stof die je kunt uitwassen, zoals lakens of gordijnen, was deze dan met een goed wasmiddel in de machine. Deze oplossing werkt als de lucht zich nog niet in de stof heeft vastgezet.
  3. Bicarbonaat. Maak een papje van bicarbonaat en een beetje water en bedek er de urineplek mee. Laat enkele uren intrekken, zodat het bicarbonaat de stank kan absorberen, en was de stof daarna uit.
  4. Citroen. Wrijf met een halve citroen over de plek, spoel uit met lauw water, wrijf opnieuw met citroen en spoel weer uit. Herhaal tot de pislucht verdwenen is.

Hoe vermijd je ‘wildplassen’ in huis?

Om te vermijden dat je kat zich in huis ontlast op andere plekken dan in de kattenbak, zorg je ervoor dat de bak aangenaam aanvoelt voor je dier en het er graag zijn behoefte doet. De plaats waar je de bak plaatst, is heel belangrijk: een donker plekje waar de kat zich veilig voelt is ideaal. Zet hem ook niet te dicht bij de plaats waar je kat eet en drinkt.

Elke kat moet zijn eigen kattenbak hebben, met voldoende open ruimte (dus geen ‘toilethuisje’ met een dak waarin katten zich benepen voelen). Vul de bak met 5 à 10 cm niet-geparfumeerd grit, zodat het dier zijn ontlasting volgens zijn natuurlijke drang kan begraven. De kattenbak regelmatig verschonen is het enige wat helpt tegen onfrisse lucht. Daar trekt je kat trouwens zelf ook zijn neus voor op. Gebruik voor het schoonmaken van de bak een beetje bleekwater, want katten zijn dol op de geur van ammoniak.

Om onaangename geurtjes in huis te verwijderen, vind je hier al onze tips om je huis lekker fris te laten ruiken.

En jij, wat zijn jouw kneepjes om de lucht van kattenpis te verwijderen?

Zin in Meer? Profiteer van onze kortingsbonnen op de producten van jouw lievelingsmerken.