Deze Halloween kostuums kun je makkelijk zelf maken


Gezin
17/05/2021
Zin in een Halloween kostuum voor je kinderen dat afwijkt van het traditionele heksje of spook? Kijk hier eens wat voor originele vermommingen je zelf kunt maken!

Dit jaar heb je geen zin in een traditioneel – en afgezaagd – heks- of spookkostuum voor de kinderen. Dit zijn vier ideetjes voor een zelf gemaakt, origineel Halloween kostuum voor je kinderen.

Kostuum nr. 1: een afgrijselijke dinosaurus

In plaats van alweer de klassieke toer op te gaan, waarom kies je niet eens voor dit angst inboezemende zelf gemaakt dinosauruskostuum?

 • 1. Begin met het verwijderen van de bodem van een grote kartonnen doos waar je kind rechtop in kan staan. Maak boven in de doos een paar gaten, rijg er touwtjes doorheen en maak op die manier de kartonnen doos vast aan de schouders van je kind, zodat het kostuum goed blijft zitten.
 • 2. Plak lege eierdoosjes op het karton en verf ze groen, zodat ze eruit zien als schubben.
 • 3. Kleed je kind in het groen (lange kousen, broek, T-shirt…) en maak dit Halloween kostuum af met bijpassende make-up!

Kostuum nr. 2: een giftige champignon

Dit is een idee voor een zelf gemaakt Halloween kostuum dat niet alleen makkelijk te maken, maar bovendien ook erg origineel is!

 • 1. Bevestig op een open paraplu rood crêpepapier en daarop enkele rond uitgesneden schijven wit papier.
 • 2. Eventueel kun je ook nog wat verscheurd papier of slierten stof op de baleinen en de steel van de paraplu bevestigen.
 • 3. Kleed je kind in het wit of grijs, zoals de steel van een champignon.

Kostuum nr. 3: een weerwolf

Je kinderen zullen het fantastisch vinden om de huizen in de buurt af te lopen in dit zelf gemaakt kostuum van een weerwolf…

 • 1. Kleed je kind in een zwart of bruin jasje van bont en een donkerkleurige broek.
 • 2. Met een donkerkleurige haarband en zwarte sokken maak je de oren die je aan beide kanten op het hoofd van je kind bevestigt. Knip twee driehoeken uit een stuk hard karton en stop er een in elke sok om de puntige oren van de weerwolf te maken.
 • 3. Met make-up teken je een zwarte neus, punten op de wangen en een grote snor. Je kunt ook nog gitzwarte, zwaar omrande ogen tekenen om de look helemaal af te maken.

Kostuum nr. 4: een spook dat uit de dood is teruggekeerd

Wil je zelf een Halloween kostuum maken voor weinig geld? Waarom zou je dan niet een grote klassieker – het spookkostuum – in een nieuw jasje stoppen.

 • 1. Ga in een winkel voor tweedehands kleding op zoek naar kleren uit een andere tijd.
 • 2. Teken met make-up rimpels op het gezichtje van je kind en gooi er nog wat grote accessoires bij, zoals oude juwelen of een zakhorloge.
 • 3. Met gel of haarspelden maak je een verwilderd kapsel en daarna werk je alles af door over het haar en de kleren talkpoeder of bloem te strooien, zodat het lijkt alsof je kind net uit zijn graf is verrezen. Maak je geen zorgen, je hoeft maar een machinewasje met dash te draaien om al het vuil er weer uit te krijgen!

En jij, heb jij ook ideetjes voor originele Halloween kostuums die je zelf kunt maken?