Hoe organiseer je een pyjamafeestje voor tieners?


Gezin
4/10/2018
Je tiener dringt aan op een pyjamafeestje, maar je hoofd doet al zeer als je eraan denkt? Ontdek ons advies om je nergens druk over te maken.

Een pyjamafeestje organiseren: eten

Een uitgebreide maaltijd hoeft niet, dat is al één zorg minder! Tieners zijn immers al lang tevreden met een pizza. Laat ze uit kartonnen borden eten: je bespaart jezelf de afwas – en bestek is ook niet nodig! Koop diverse ingrediënten voor de garnituur en laat elke tiener zijn eigen pizza samenstellen. Dat is een originele en leuke activiteit voor hun pyjamafeestje!

Tieners storten zich op alles wat maar naar suiker smaakt. Is het niet een geweldig idee om een chocoladefondue te maken? Prik marshmallows of stukjes fruit op spiesjes en laat je tieners ze in de chocolade dopen. Maak je geen zorgen, met de alles reinigende spray van Mr. Proper maak je snel korte metten met plakkerige vlekken van suiker of chocolade! Je zou ook een grote pot vanille-ijs kunnen kopen en elke tiener zijn dessert laten personaliseren met snoep, saus, nootjes ... en houd vooral in gedachten dat de leuze ‘less is more’ totaal niet opgaat als je te maken krijgt met een bende uitgehongerde tieners!

Een pyjamafeestje organiseren: drank

Haal veel bubbels in huis! Maak van tevoren ijsblokjes en koop plastic coupes om de frisdranken in een driesterrenversie uit te schenken. Versier de cocktails met mooie parasolletjes of gekleurde rietjes.

Een pyjamafeestje organiseren: activiteiten

Voor een geslaagd pyjamafeest gaat er niets boven een goede film! Laat je tiener zelf kiezen, maar ga toch altijd na of de film van zijn keuze is aangepast aan zijn leeftijd.

En ook al hebben ze al goed gegeten, tieners vinden het oergezellig om op iets zoets te knabbelen terwijl ze naar hun film liggen te kijken. Doe net als in de bioscoop en vul individuele zakjes met chips, marshmallows of popcorn. Fop ze door hier en daar een snoepje met een verrassende smaakje toe te voegen. Wedden dat ze zullen gieren van het lachen!

Een pyjamafeestje organiseren: bedtijd

Voor het pyjamafeestje begint, spreek je met je tiener een bedtijd af: daarna 'wil je ze niet meer horen'. Natuurlijk mogen ze nog wat doorgaan met praten, televisie kijken of gamen, maar dat moeten ze dan maar in stilte doen. Maak je niet te druk als ze tot in de kleine uurtjes doorgaan … zo lang het maar geen (slechte) gewoonte wordt!

En jij, wat zijn jouw tips voor een geslaagd slaapfeestje voor tieners?