Op vakantie vertrekken met kinderen in de auto


Gezin
17/05/2021
De vakantie is geboekt, de koffers zijn gepakt … Maar hoe houd je de kinderen rustig in de auto, onderweg? Dit zijn onze ideeën.

Niets is prettiger dan reizen met je familie … behalve het urenlang stilstaan in de files onderweg, in de blakende zon. Op een gegeven moment verlies je je geduld bij het aanhoren van het zoveelste 'Zijn we er al bijna?' of 'Ik ben het beu'. Dit zijn enkele ideeën voor amusante spelletjes voor het leuk bezighouden van de kinderen in de auto. Leg het hele traject zonder beeldschermpjes af!

Copiloot spelen

Tijd voor een ontdekkingsreis! Als je smalle wegen neemt of een vakantie in de bergen hebt gepland, laat je de kinderen copiloot spelen. Stop ze een kaart en een kompas in handen, en vraag ze te gidsen … Voor alle zekerheid stel je de eindbestemming ook in op de GPS!

Als de kinderen nog klein zijn, of als je de weg al kent, kun je het ze iets makkelijker maken. Op een vel papier verzin je een parcours met verschillende richtingen en foto’s of tekeningen van plekjes die de kinderen moeten proberen te herkennen: rechts afslaan bij de kerk, rond de rotonde met bloemen rijden, een brug oversteken … Spreek je verbeelding aan!

Een schattenjacht organiseren

In dezelfde geest kun je ze een lijstje geven met dingen die ze onderweg moeten vinden: een rode cabriolet, een bepaald verkeersbord, een treinspoor, dieren … Dat zal alvast gedurende een deel van het traject de kinderen in de auto vermaken.

Bijkomend voordeel? Als je liefjes soms misselijk worden in de auto, zal deze activiteit ze ertoe brengen op de weg te letten. En om de lucht in de auto fris te houden, leg er een Febreze Wegwerp Autoverfrisser in.

De volumeknop opendraaien!

Wat is sterker dan muziek als entertainment voor de kinderen in de auto? Voor tieners organiseer je een blind test. De eerste die de titel van een liedje of de zanger raadt heeft gewonnen! Zo kan het hele gezin meedoen, de chauffeur inbegrepen!

Als ze daar nog te klein voor zijn, zing dan samen de liedjes uit hun lievelingstekenfilms. Je kunt het festival nog leuker maken door het geluid midden in het liedje uit te zetten. Dan moeten ze zelf de ontbrekende tekst vinden. Dat is gegarandeerde pret!

En jij, wat doe jij om de kinderen in de auto bezig te houden?