Tips om het bureau van de kinderen op te ruimen


Gezin
4/10/2018
Zin in een altijd proper en opgeruimd bureau, om alle projecten voor dit jaar met de nodige motivatie aan te pakken? Dit zijn onze tips!

Een goed opgeruimd bureau is: een overzichtelijk werkblad met een minimum aan afleidingen voor een hogere productiviteit. Want naschoolse activiteiten, dat is prima, maar efficiënt zijn bij het maken van huiswerk, dat is nog beter! Dus, hoe ga je te werk om deze tips toe te passen op het bureautje waar de kinderen aan zitten te werken? Zodra je het bureau goed hebt uitgekozen, zijn dit tips om het bureau optimaal te organiseren voor je kind… en die gelden ook voor volwassenen!

Het bureau van de kinderen opruimen en organiseren: tips

Eengoed opgeruimd bureau ziet er niet alleen beter georganiseerd uit en efficiënter, het is dat ook werkelijk, want het zal je kind aansporen zijn huiswerk te maken en zich te concentreren. Waar het om gaat is dat je vermijd dat de blik naar allerlei afleidingen afdwaalt! Een geconcentreerd kind zal ook beter zitten – en dat is goed voor zijn of haar ruggetje!

Opgeruimd bureau? Een lijstje met adviezen!

  • Verzamel dozen (schoendozen zijn uitermate geschikt) om er schoolmateriaal en accessoires in op te bergen. Je kunt ook kommetjes of conservendozen gebruiken (maar let erop dat je eerst de randen onscherp maakt): het is de bedoeling dat er niets los op het bureau blijft liggen.
  • Kies neutraal schoolgerei: wit papier zonder tekening of bedrukking, nietjesmachine, trombones, post-its, kladpapier…
  • Hang een bord van kurk aan de muur, pal voor het bureau, om er takenlijstjes op te prikken, of papieren die bewaard moeten worden.
  • Zorg dat er ook een prullenmand bij het bureau staat, zodat het werkvlak goed geordend blijft.
  • En zorg ook voor ontsmettende doekjes om inkt van vingertjes te halen, en een goed gedoseerd schoonmaakproduct voor wanneer het nodig mocht zijn.
  • Hang een of twee boekrekken op en moedig je kind aan om zelf af en toe de rekken af te stoffen en schoon te maken: het is tenslotte toch zijn of haar bureau!
  • Moedig je kind aan het afgesleten schoolgerei weg te gooien of te recycleren zodat het niets nodeloos bijhoudt of zich aan oude rommel gaat hechten!

En jij, wat zijn jouw tips voor het goed organiseren van het bureau van je kinderen… en je eigen bureau?