Valentijnsdag: ideeën voor een groen uitje


Gezin
17/02/2023

Het is weer Valentijnsdag... In 2022, trakteer jezelf op een rustmoment om even tot jezelf te komen. We zijn meer dan ooit toe om er even tussenuit te gaan. En het weekend van 14 februari is toch het perfecte excuus? Er zijn tal van leuke buitenactiviteiten die je kunt ondernemen zolang het weer het toelaat. Bekijk onze tips voor bestemmingen en activiteiten voor groene uitstapjes. 

Verruil je slaapkamer tijdelijk voor een bijzondere accommodatie

Huisjes

Onder de sterren, in de bomen of op het water, er zijn genoeg manieren om uit je knusse nestje te komen. Als je de dagelijkse routine even wilt doorbreken kies dan voor overnachting in een ouderwetse gîte, een yurt, een woonwagen of zelfs een troglodieten huis. Een onvergetelijk verandering is gegarandeerd!

Buitenactiviteiten voor een leuke tijd


Kanoen

Profiteer dit jaar van Valentijnsdag om jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen en laat de avonturier in je van zich horen. Ben je sportief aangelegd of op zoek naar sensatie, kies dan voor een originele activiteit zoals klimmen, kanoën of raften. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, het werkt op de spieren en bovendien versterkt het je solidariteitsgevoel, synergie en wederzijds vertrouwen.

Zin om de sfeer van Venetië te proeven? Dan is Port Grimaud de ideale plek

Valentijnsidee

Deze stad aan de meer, aan de voet van de Golf van Saint Tropez werd in 1966 ontworpen en gebouwd door architect François Spoerry. Geniet van de charmante huizen en de authenticiteit van het Provençaalse Venetië, die bovendien geheel autovrije is! Je kan ook kiezen voor een boottocht (geen gondels hier!) en een romantische picknick aan het water, omringd door de rust van de Middellandse Zee.

Ontdekt Provins voor geschiedenis en middeleeuwse sfeer

Valentijnsidee

Als je van geschiedenis houdt, dan moet je in Provins zijn. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gemakkelijk te bereiken vanuit Parijs. Geniet van deze levendige, middeleeuwse stad met prachtige vestingmuren, de bucolische wandelingen en karaktervolle omliggende dorpen.

Neem de kabelbaan in Grenoble voor een panoramisch uitzicht

Valentijnsidee

Als je behoefte hebt aan frisse lucht, laat je dan verleiden door Grenoble! Sinds 1934 verbindt een stalen kabel de stad met de top van de Bastille. De beroemde "bubbels" met hun transparante wanden geven je een onvergetelijke ervaring... ruim 14 miljoen bezoekers gingen je al voor. Beleef de stad van een uniek perspectief.

Ben je een natuurliefhebber? Dan moet je in Brocéliande zijn

Valentijnsidee

Wie kent de legende van Koning Arthur niet? De legende heeft zijn oorsprong in het prachtige bos van Brocéliande, tussen heidevelden en vijvers. De naam van deze plaats alleen al wekt een wonderlijke wereld op, bevolkt door de fee Viviane, Merlijn de tovenaar of de ridder Lancelot. Gelegen in Paimpont in Bretagne, is het de ideale plek voor mooie wandelingen, ver weg van de drukte van de stad.

En, wat heb je ondernemen dit jaar?

Elk gebaar telt om onze planeet te beschermen, of om mensen in nood te helpen. Laten we samen miljoenen mensen zijn die zich van hun beste kant laten zien en die met kleine gebaren gezamenlijk een grote impact hebben. Laten we alledaagse kampioenen worden en elke dag een overwinning vieren.
Er zijn vele manieren om te handelen en een positieve impact te hebben. Wat telt is dat je meedoet!

  • Ik verminder mijn CO2-voetafdruk
  • Ik verminder mijn afval
  • Ik bescherm de biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen - binnenkort!
  • Ik help anderen (solidariteit & inclusie) - binnenkort!