Zo versnel je je ochtendroutine


Gezin
26/01/2023
Niemand houdt echt van ochtenden maar er zijn een paar dingen die je kan doen om ze draaglijker te maken voor jezelf en je kinderen.

Hoe het niet moet: Als je niet op voorhand plant, is het gedoemd om mis te lopen. Een ochtend zonder routine eindigt gegarandeerd met iemand die te laat komt.Servies en bestek

Plan: Georganiseerd zijn is de sleutel voor een vlotte ochtend. Plan zoveel mogelijk op voorhand zodat opstaan en uit je bed raken alles is waar je ‘s morgens nog aan moet denken.

Kind maakt bed op

Stap 1: Zodra ze waker zijn, vraag je je kinderen om hun bed op te maken. Dat duurt maar één minuutje en het is een goede gewoonte die ervoor zorgt dat ze op een goede manier aan hun dag beginnen.

Kind kleed zich om

Stap 2: Etenstijd! En ze noemen het niet voor niets ‘break-fast’. De kinderen hebben de hele nacht niet gegeten dus het is voor hen belangrijk om iets stevig en gezonds bij te tanken. Een kom ontbijtgranen en wat fruit leveren energie tot lunchtijd.

Kind eet ontbijt

Stap 3: En nu is het tijd om je kinderen aan te kleden. Maak het jezelf makkelijker door de avond ervoor al kleren klaar te leggen maar controleer altijd het weer, zodat hun kleding hier aan is aangepast.

kind poetst zijn tanden

Stap 4: Tot slot zorg je ervoor dat ze hun tanden poetsen met Oral-B tandpasta. Tanden poetsen mag niet minder dan twee minuten duren en herinner ze er aan om alle delen van hun gebit grondig te poetsen om de vorming van tandplak te stoppen en om alle etensresten weg te krijgen.

Kind zegt gedag tegen zijn moeder

Na: Met een goede routine kan de dag van jou en je gezin rustig en georganiseerd beginnen.