De praktische gids voor het besparen van geld en het maximaliseren van de uitgaven


Thuis
20/09/2022

De praktische gids voor het besparen van geld en het maximaliseren van de uitgaven

Hoe kun jij geld besparen op verzekeringen, bankkosten of eten? Ontdek een aantal goede tips en methoden om jou te helpen de financiën te optimaliseren.

Steeds soepeler regels en consumentvriendelijke wetten maken het gemakkelijk om geld te besparen. Iets dat vroeger misschien niet mogelijk was. Volg de gids.

 

Besparing op bankkosten

Uitgaven voor bankkosten kunnen snel oplopen en jouw welverdiende vakantiebudget onder druk zetten. Gelukkig is de regelgeving aan het veranderen en wij zullen jou alle sleutels geven die jij nodig hebt om er jou voordeel mee te doen!

Wijziging creditcards

Een betaalpas hebben is goed. Het is beter er een te hebben die aan jou behoeften voldoet. Nu zijn er tientallen kredietkaarten met concurrentievoordelen. Het enige wat je moet doen is de juiste vinden.

 

Om jou te helpen de weg te vinden, kun jezelf de volgende vragen stellen:

-        Hoeveel betaal ik per maand voor mijn kaart? 

Traditionele banken brengen maandelijks kosten in rekening (voor beheer, aan de geldautomaat  bijvoorbeeld), dus aarzel niet om jouw afschriften te bekijken en de informatie in de brochures te controleren. In dat geval kun jij de kaart nog vóór de vervaldatum wijzigen.

 

-        Is mijn betaalpas geschikt voor mijn behoeften?

De meeste bieden verzekeringen en voordelen aan als je naar het buitenland gaat. Als jij niet op reis gaat, betaal dan niet voor onnodige kosten, het scheelt jou een klein beetje geld!

 

-        Is het flexibel?

Kun jij je kaart aanpassen aan jouw situatie? Tegenwoordig kun jij bij de banken de opnamelimiet wijzigen zonder dat het een cent kost. En je kunt ook de debetmodus wijzigen (onmiddellijk of uitgesteld). Aarzel niet om aanbiedingen te vergelijken, ga in dat geval naar de concurrentie!

 

Goed om te weten

Of u nu bij Visa of Mastercard bent, deze maatschappijen bieden steeds meer voordelen aan hun klanten. Door een account aan te maken op hun website, kun jij dus kortingen en goede deals krijgen op uiteenlopende gebieden zoals vrije tijd, winkelen of huishoudapparaten.


Kiezen voor een goedkopere bank

Vandaag van bank veranderen is slechts een klik verwijderd! Jij bent vrij om te vertrekken als jou bank niet meer bij u past. Vergelijk dus de bank met anderen: debetkosten, beheerskosten, kosten voor de levering van cheques, welkomstaanbiedingen, de keuze van aangeboden rekeningen... Kortom, aarzel niet om rond te kijken.

 

Goed om te weten

Heb jij  al gehoord van online banken, ook bekend als Neo-banken? Als de afwezigheid van een adviseur voor jou geen punt is, ga dan naar een gedematerialiseerde banken! Bijna allemaal bieden ze gratis creditcards, €0 rekeningbeheerkosten, welkomstaanbiedingen en zelfs advies over hoe jij je budget kunt beheren.

 

Auto en inboedelverzekering: hoe bespaar jij daar?

 

Net als banken zijn ook verzekeringspolissen het vergelijken waard. Ook al is dit beperkter, de besparingen zijn aanzienlijk: denk aan enkele honderden euro's per jaar!

 

Verzekeringsaanbiedingen vergelijken

Voordat je op zoek gaat naar je nieuwe verzekering, denk er eens over na en zeg tegen jezelf:

 

-        Wat zijn mijn dekkingsbehoeften?

In feite bieden alle verzekeringen ten minste "derdenbescherming" (d.w.z. wettelijke aansprakelijkheid, bestuurdersbescherming en rechtsbescherming). Hoe meer jij opwaardeert, hoe meer jij elke maand gaatt betalen.

 

-        Hoeveel kilometer reis ik per maand?

Nogmaals, vraag jezelf

 af of je vaak rijdt of niet. Alsjij de auto niet gebruikt, zijn er goedkopere verzekeringen beschikbaar waarmee jij aanzienlijk kunt besparen.

 

-        Welke opties zijn inbegrepen in mijn contracten?

All-risk bijstand, pechverhelping, bonus-malus voor trouwe klanten; al deze elementen kunnen jou helpen om te zien of de contracten echt interessant zijn of dat het moet overwegen elders te tekenen.

 

 

Goed om te weten

Terwijl sommige verzekeraars transparant zijn over hun contracten, spelen andere in op bijzondere voorwaarden. Om dit te doen, kijk goed naar :

      Hoe een schadegeval te melden

      Voorschriften

      Betalingstermijnen

      Het doel van de verzekering, de lijst van verzekerde risico's en de uitsluitingen...

 

Combineren van contracten met dezelfde verzekeraar?

Het lijkt misschien ideaal om woonhuis- en autoverzekering bij dezelfde verzekeraar te combineren. Hoewel sommige verzekeraars preferentiële prijzen aanbieden, is dit geen algemene regel. Sommige verzekeraars zijn gespecialiseerd in de ene soort verzekering en minder in de andere. Aarzel dus niet om bij het vergelijken afzonderlijk te kijken naar opstal- en autoverzekeringen.

 

 

 

Voedselbudget: hoe te besparen?

 

Hier volgen enkele tips over hoe jij op een praktische manier geld kunt besparen zonder op jouw budget te moeten bezuinigen.

 

Kortingsbonnen en cashback

Kortingsbonnen zijn te vinden op bijna elk alledaags product en kunnen jou helpen vrij snel geld te besparen. Afdrukbare versie of online terugbetaling, je vindt de producten relgematig en in verschillende assortimenten. Bekijk de huidige ZininMeer aanbiedingen.

Online terugbetalingen zijn een geweldige manier om geld te besparen. Het is eenvoudig, snel en 100% veilig! Om er gebruik van te maken, selecteert je gewoon het (de) product(en) waarin jij geïnteresseerd bent, maak een foto van jouw kassabon en je bent klaar! De besparingen zijn interessant en variëren per seizoen van het jaar. Jij kunt de huidige aanbiedingen op ZininMeer ontdekken.

 

Stel een budget vast bij het winkelen

Voordat jij het karretje gaat vullen, stel een maximumhoeveelheid in die jij niet wil overschrijden. Om dit te bereiken stellen de meeste grote detailhandelaars individuele scanners ter beschikking die gekoppeld zijn aan de getrouwheidskaart. Deze is perfect om de uitgaven in real time te volgen en te anticiperen op elke aankoop.

 

 

Beperking van het energieverbruik

 

Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is de uitgaven in jouw huis te optimaliseren. Hier is een lijst met kleine tips die u elke dag kunt toepassen om geld te besparen en tegelijkertijd jouw huis comfortabel te houden.

 

Overschakelen op spaarlampen

Heb je nog van die goede oude gloeilampen over? Het is tijd om ze met pensioen te sturen. Hun waardige opvolgers, LED- en compacte fluorescentielampen, hebben een veel langere levensduur en verbruiken twee tot drie keer minder energie. Er is nu een lamp voor elk type verlichting en voor elke prijs.

 

Ben je weg? Loskoppelen

Secundaire elektrische apparaten zoals televisie, Blu-Ray-speler, spelconsoles, computer, internetmodem enz. kunnen overdag worden uitgeschakeld en de besparingen zijn aanzienlijk (gemiddeld verbruikt een elektrisch apparaat nog 20% van de elektriciteit).

 

💡 Goed om te weten: investeer in stekkerdozen met schakelaars

Jij kunt verschillende apparaten tegelijk groeperen en je hoeft maar op één knop te drukken om alles in één keer uit te schakelen. Praktisch.

 

Tips voor de verwarming van je huis

In de winter is het verleidelijk om de verwarming hoger te zetten dan je zou moeten. Dus om de rekening niet te hoog te laten oplopen, volgen hier enkele tips:

-        Overdag houd je de temperatuur tussen 19 en 21°C (17°C als er geen mensen zijn) en 's nachts laat je de temperatuur dalen tot 16-17°C.

-        Zorg ervoor dat de kachels vrij zijn om hun warmte maximaal te verspreiden.

-        Als je een kamer verlaat, zet dan de verwarming uit.

-        En als je in een kamer bent, sluit dan de deuren, zodat de warmte niet ontsnapt.

 

Wassen van textiel en vaatwerk

Ten slotte mag niet worden vergeten dat wasmachines en vaatwassers ook energie verbruiken. Om dit te optimaliseren kun je :

-        Kies voor korte cycle en lage temperaturen (om je te helpen, wast Ariel wasmiddel perfect op lage temperaturen).

-        Als je de "eco"-stand hebt, gebruik hem dan, hij is ontworpen om de energie voor het verwarmen van het water te verminderen.

-        En tenslotte, zorg ervoor dat je machine vol zit zodat je minder rondjes hoeft te wassen. Dit zal jou weer besparen op energie kosten. 

Met al deze tips in de hand, wordt de volgende vakantie een zekerheidje! Dit moet het gezin en jouw budget gelukkig maken. Nu kun jij deze goede methoden toepassen op jou omgeving!


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3