Tien slimme tips om geld te besparen bij het shoppen


Thuis
4/10/2018
Met deze simpele tips leer je goede gewoonten om geld te besparen telkens als je gaat winkelen.

1. Maak een boodschappenlijstje
Neem een paar minuutjes de tijd en schrijf op wat je nodig hebt en naar welke winkels je wilt gaan. Een actieplan vermindert de kans op impulsieve aankopen waardoor je geld bespaart!

2. Vergelijk prijzen online
Niet iedere aankoop is goedkoper online, maar het is goed om de prijzen te kunnen vergelijken wanneer je in de winkel staat.

3. Maak slimme vergelijkingen
Denk aan leveringskosten voor online aankopen ten opzichte van wat het je kost om naar de winkel te gaan. Denk dan aan benzine, parking of natuurlijk je bus- of tramkaartje. Vergeet ook niet dat veel grote ketens gratis afhaling bieden bij hun winkels waardoor je dezelfde prijzen als online krijgt, zonder de leveringskosten.

4. Eet voordat je gaat winkelen
Als je honger hebt tijdens het winkelen is het veel gemakkelijker om veel te veel te kopen in de supermarkt. En als je al voldaan bent, dan zal je ook veel minder snel geneigd zijn om voor een dure koffie te stoppen tijdens het winkelen.

5. Neem een flesje water mee
Houd het hoofd helder door gehydrateerd te blijven, zeker op lange shopexcursies waar je op zoek bent naar dat ene speciale stuk.

6. Zoek kwaliteitsproducten
Van je vaat tot haarverzorging, soms is goedkoop toch eigenlijk duur. Je hebt namelijk veel meer van het product nodig dan bij een merk dat je kent en vertrouwt.

7. Maat is belangrijk
Als je prijzen gaat vergelijken, let dan ook op de hoeveelheden. Verpakkingen kunnen er hetzelfde uitzien, maar de inhoud kan nogal verschillen. Zie hoeveel het kost per 100g of 100ml.

8. Twee-in-één
Kan je de dubbele waarde uit je aankoop halen? Bijvoorbeeld een jas met een voering die je kunt verwijderen en apart kunt dragen, zodat de jas goed is voor alle soorten weer? Of een margarine die je ook kunt gebruiken om te bakken en braden?

9. Lees etiketten en verpakkingen
Wat krijg je echt voor je geld? Een bloesje met ‘enkel droogkuis' betekent een dure rekening telkens je het draagt. En heeft een elektrisch apparaat dure batterijen nodig of andere extraatjes om het te doen werken?

10. En als laatste - geef wat shopliefde!
Deals zoals ‘twee-voor-de-prijs-van-één' zijn geweldig, maar misschien heb je niet direct nood aan twee stuks van iets of ‘50% extra gratis'. Zoek dus een ‘shopping buddy' (een vriendin of je moeder misschien) en deel jullie boodschappen zodat jullie samen kunnen besparen.

Ontdek hier 20 slimme tips om tijd en geld te besparen in je huishouden.