Haal de kerstsfeer in huis


Thuis
4/10/2018
Verwelkom je gasten met een mooie zelfgemaakte krans op de voordeur. Zin in meer geeft je knutseltips voor mooie kerstdecoraties die je samen met je kinderen kunt maken.

Kies je eigen kerstthema en kleuren. Er zijn super veel mogelijkheden, in plaats van de klassieke kleuren, zoals rood en groen, kun je bijvoorbeeld ook eens kiezen voor goud en zilver of eens iets heel anders: pastelblauw en wit. Wees creatief!

Welk thema kies je?
Laat je dit jaar inspireren door kerstfoto's uit de oude doos, het lievelingsboek van je kinderen, een favoriete kerstfilm of gedicht.
Maak een krans van dennentakken rond de deuropening, verweven met kerstlichtjes en items die het door jou gekozen thema weerspiegelen.

Cadeaudeuropening
Verpak de voordeur als een groot kerstcadeau. Bedek de deur met rollen inpakpapier in een felle kleur. Voeg brede verticale en horizontale strepen aan in een contrasterende kleur die er uit zien als lint rond het pakje. Gebruik je kerstkrans in het midden met een grote strik in dezelfde kleur als het lint.

Bijzondere kerstkransen
Maak je kerstkrans uniek door hem te versieren in een thema of kleurenschema. Mix en match bijvoorbeeld sieraden, kralen, zuurstokken, belletjes, ballerina's of engeltjes. Je kunt ook rode en groene appels, walnoten en pecannoten, een slinger van cranberry's of rode en groene chili pepers gebruiken als versiering.
Werk af met witte verf of spuitsneeuw en hang er sneeuwvlokken van glitterpapier of zilverkleurige koekjesvormpjes in. Bestrooi met glitters!

Maak een mooi boeket met gedroogde en verse bloemen en groene bladeren of takken. Durf te combineren en creatief te zijn! Gebruik bijvoorbeeld minder voor de hand liggende materialen zoals schelpen, veren of gerecyclede wijnkurken om je kerstkrans te versieren.

Maak een krans met een bos-thema van in de natuur gevonden items. Verzamel deze met de kinderen in het park of tijdens een wandeling in het bos. Bladeren, dennenappels, eikels, hulst en bessen, takjes en twijgjes, jeneverbessen, geurende eucalyptus en kaneelstokjes, alles is bruikbaar.

Kerstkaartboom
Gebruik alle kerstkaarten om een boom te maken. Maak de vorm van een kerstboom op de voordeur met linten en bevestig hierop de kerstkaarten. Je kunt e-cards ook ophangen door ze af te drukken. Als je bijvoorbeeld nog kerstkaarten hebt bijgehouden van voorgaande jaren, voeg ze dan ook toe aan de kaartboom om hem mooi vol te maken. Als je geen afdak bij je voordeur hebt, kun je deze kerstkaartboom beter binnen maken, anders worden al je kerstwensen nat door het winterweer.

Andere manieren om je kerstkaarten op te hangen zijn slingers van kaarten kriskras over de deur van de boven naar beneden. Hang er een eigen kerstboodschap tussen in grote letters, zoals "Peace & Love" of gewoon "Vrolijke Kerst & Gelukkig Nieuwjaar!"