Hoe kies je de beste matras?


Thuis
1/03/2019
Heb je zin om je matras te vervangen in de hoop beter te slapen? Verdiep je dan eerst even in deze gids en maak daarna de juiste keuze!

Duurzaamheid, comfort, hypoallergene eigenschappen, veerkracht, prijs, ventilatie, ondersteuning, drukverdeling: al deze criteria spelen mee in de keuze van een matras. Kies de matras die het beste aangepast is aan jouw behoeften en jouw voorkeuren, aan de hand van ons advies!

Als je een matras met spiraalveren kiest

Als je spreekt over een matras met spiraalveren, dan denk je natuurlijk meteen aan de matras met Bonnellveren die vroeger het meest werd verkocht. Maar die matrassen bieden heel weinig steun en comfort; daarom worden ze tegenwoordig afgeraden.

Als je kiest voor een matras met springveren, investeer je het best in een matras met pocketvering. Deze matrassen bieden een goede ondersteuning, terwijl ze het belangrijkste voordeel van spiraalveren behouden: een goede verluchting. Een matras met pocketvering is dus een ideale optie als je kamer eerder vochtig is of als je ’s nachts veel zweet. Omdat de pockets los van elkaar bewegen, is deze matras aan te bevelen voor koppels. Maar een matras is niet alles... er zijn nog meer manieren om een goede nachtrust voor te bereiden en geen slapeloze nachten meer te hebben.

Als je een matras van schuim kiest

Er zijn drie soorten schuimmatrassen:

  1. Een matras van polyetherschuim. Het belangrijkste voordeel van deze matras is de prijs, omdat het schuim goedkoop is. Maar dit schuim verslijt snel en wordt slecht geventileerd. Het biedt ook weinig steun voor het lichaam. Om al deze redenen is het af te raden er regelmatig op te slapen.
  2. Een matras van polyurethaanschuim. Deze matras is steviger dan een matras van polyetherschuim en biedt dus een betere ondersteuning. Hij is ook duurzamer omdat hij langer meegaat. Maar ook dit type matras is gevoelig aan vocht en dus af te raden voor vochtige kamers en mensen die veel zweten.
  3. Een matras van traagschuim (visco-elastisch schuim). Deze matras vormt zich naar het lichaam en is over het algemeen duurder. Hij biedt een heel goede lichaamsondersteuning en is ideaal voor mensen die last hebben van allergieën, problemen hebben met de bloedsomloop of rugklachten. Zijn drukpunt verlagende eigenschappen maken hem ook interessant voor mensen die hoog comfort wensen en voor koppels, omdat hij perfect aansluit op de contouren van het lichaam. Opgepast, je kunt het erg warm krijgen op deze matrassen.

Als je een matras van latex kiest

Het latex dat gebruikt wordt in latexmatrassen kan natuurlijk of synthetisch zijn. Latexmatrassen hebben een heel goede ventilatie en gaan lang mee. Ze zijn vooral interessant voor mensen die last hebben van astma of allergieën, maar ook voor mensen die houden van stevige matrassen. Zijn voornaamste nadeel is zijn gewicht: omdat hij zwaar is, is hij moeilijk te verplaatsen of om te draaien.

Nadat je de ideale matras hebt uitgekozen, gebruik je een Lenor Parfumelle wasverzachter voor je lakens, die zo zacht zullen aanvoelen en lekker ruiken dat je snel in dromenland zult belanden!

Wat is voor jou het belangrijkste criterium in de keuze van een matras?