Hoe kies je het ideale bureau voor je kind?


Thuis
2/10/2018
Wat kun je voor je kind doen om het te helpen het goed te doen op school? Als deze vraag je bezighoudt, kun je alvast beginnen met het uitkiezen van een geschikt bureau, zodat het in de beste omstandigheden huiswerk kan maken.

Natuurlijk hecht je er belang aan dat je kind zijn huiswerk goed maakt. Het is dan ook belangrijk dat je het aan een ergonomisch aangepast bureau laat zitten. Zo lukt het je het ideale bureau voor je kind te kiezen.

Om schoolkinderen te motiveren hun huiswerk te maken wanneer ze thuiskomen van school, is het kopen van een goed bureau van het grootste belang. Als ze aan een geschikt bureau kunnen werken, zal huiswerk maken minder pijnlijk zijn en zullen ze zich als een volwassene voelen! Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten bij het kiezen van een bureau voor je kind. Zorg voor een goede organisatie van de week, met vaste tijden voor huiswerk dat ze aan een mooi, opgeruimd bureau kunnen maken! Let op de volgende punten wanneer je een bureau gaat kiezen.

Criteria voor de keuze van een bureau voor je kind

  • De hoogte van het bureau is belangrijk omdat een te hoog werkblad je kind dwingt de schouders en ellebogen op te trekken, wat heel slecht is voor zijn rug en vooral voor de monnikskapspieren. Dit punt moet absoluut worden nagekeken op het moment dat je op zoek gaat naar een goed bureau voor je kind.
  • De hoogte van het zitvlak van de stoel: als de voeten van je kind de grond niet raken en zijn benen bengelen, heeft je kind onvoldoende stabiliteit wanneer het aan zijn bureau zit. Maar als het zijn voeten plat op de grond kan plaatsen, zal de stoel het comfort bieden dat je kind nodig heeft om zich te concentreren.
  • De oppervlakte van het werkblad: als het werkblad te klein is, kan dat op termijn schrijfproblemen opleveren en meer bepaald stoornissen in de schrijfmotoriek en een slecht handschrift. Let daar dus goed op bij de keuze van een bureau voor je kind. Dat je kind bij het leren schrijven inktvlekken op zijn kleren zal maken ligt voor de hand, maar die zijn snel verholpen met het juiste wasmiddel

Hoe kies je een bureau voor je kind?

Om een bureau met de juiste afmetingen voor je kind te kiezen, volg je deze tips:

  • Wanneer het kind aan zijn bureau zit, moeten zowel de heupen, knieën als enkels een hoek van ongeveer 90 graden vormen.
  • Sommige kinderen hebben baat bij een extra kussen onder hun billetjes, zodat hun bekken niet automatisch naar voren glijdt en ze dus in een wat rechtere houding op hun stoel kunnen blijven zitten.

Heb je eraan gedacht al deze punten te checken voor je in een meubelzaak op zoek gaat naar een bureau voor je kind?