Originele pompoen voor Halloween… zonder mes!


Thuis
4/10/2018
Zin in het verrassen van je gasten met een originele pompoen voor Halloween? Laat je leiden door onze ideeën, gegarandeerd zonder snijden.

Aan de waanzin van Halloween weerstaan? Waarom zou je? Kostuumpjes maken, zoete hapjes voorbereiden, tijd met de kinderen doorbrengen, dat is ver van een corvee (vooral met wipes om alles schoon te maken)! Het enige waarvan de moed je in de schoenen kan zakken is dat je een hele pompoen met de hand moet gaan zitten uithollen, en misschien wel meer dan een. Gelukkig hebben wij ideeën voor origineel versierde pompoenen, gegarandeerd zonder een enkele minuut uithollen. En om te bekomen van dit atelier: een idee voor een Halloween aperitief. Zin in Meer heeft aan alles gedacht!

Versieren van een pompoen voor Halloween... de snel-klaar-optie

Om je huis in de sfeer van Halloween te steken, heeft Zin in Meer gedacht aan de liefhebbers van ‘goed en snel geklaard... zonder mes'. Deze decoratie-ideetjes zijn perfect geschikt voor gezinsactiviteiten, zelfs met de allerkleinsten: er komt geen enkel mes bij te pas! Met onze suggesties heb je alleen maar een schaar nodig (met ronde punten)!

5 makkelijke ideeën voor originele pompoenen

Een pompoen versieren voor een glitter Halloween

Steek tapijtspijkers of goudkleurige punaises in de pompoen in de vorm van grappige teksten: ‘Boe', ‘Maak me bang' of ‘Griezelige Halloween'. Voor een beter contrast kun je de pompoen eerst roze of knalblauw schilderen... laat je fantasie de vrije loop!

Originele ‘plantaardig' versierde pompoen

Begin met het beschilderen van je pompoen met een dikke laag witte verf. Plak er daarna voorzichtig allerlei blaadjes op: varen, ginkgo, eik... Die zou je zelfs kunnen beschilderen in verschillende kleuren voordat je ze op de pompoen plakt.

Halloween pompoen in de vorm van een uil

Haal een middelgrote en een kleine pompoen in huis, of een gewone pompoen en een kleinere Hokkaido. Schilder ze wit of grijs en plaats de kleine op de grote om op de bovenste twee kleine spitse oortjes te tekenen. Nu heb je een soort van sneeuwman van pompoen, maar dit is nog maar het begin... Met twee mooie eikenblaadjes aan weerszijden in de vorm van vleugeltjes en een kleine vlinderdas rond de ‘nek' wordt je sneeuwman een mysterieus Halloween uiltje. Voor de ogen gebruik je knopen die je met kleine nagels of tapijtnagels vasthecht. En zijn bril kun je met ijzerdraad voor elkaar krijgen!

De spaghettipompoen is ook van de partij!

Met een spaghettipompoen of een flespompoen (butternut) ga je helemaal de originele toer op! Zorg er eerst voor dat hij stabiel blijft als je hem op tafel zet: hij moet uit zichzelf blijven staan. Daarna heb je nog wit of roze (of beige) vilt nodig en twee knopen voor de ogen. De ogen prik je bovenaan de pompoen: de knopen moeten stevig vastzitten. Je kunt een kleiner knoopje boven de grote prikken om de ogen wat meer reliëf te geven.

Voor de oren maak je twee grote ruiten van wit vilt waarop je twee kleinere ruiten in roze of beige vilt plakt. De snoet is een grote cirkel met twee kleine roze neusgaten. Laat het vilt goed drogen voordat je alle onderdelen op hun plaats gaat prikken. Nu heb je een Halloween koe! Als dat geen originele eindbestemming is voor je versierde pompoen!

Halloween pompoen als Sneeuwkoningin

Zingen je kinderen nog steeds acht keer per dag "Laat het lóóóóóóós"? Dan zullen ze het geweldig vinden om deze originele pompoen voor Halloween te versieren in de kleuren van de Sneeuwkoningin.

Je hebt blauwe spuitbusverf nodig en hééééééél veel pailletten. En ook kleine sneeuwvlokjes (van glanspapier, vilt of plastic) en imitatiediamantjes (die vind je bij de doe-het-zelver of in de garen en bandwinkel).

Spuit de pompoen blauw en strooi er pailletten overheen tot je het ijzige effect van de sneeuwkoningin krijgt. Je zult er veel nodig hebben en ze zullen overal terechtkomen, maar de kinderen zullen het fantastisch vinden. Gelukkig los je het probleem op met de Swiffer wanneer het knutselatelier afgelopen is.

Plak daarna de diamanten op elke nerf van de pompoen, om vanboven te beginnen. Stop op halve hoogte en ga door met de sneeuwvlokjes (zoals bij de zoom van een kleedje). Ziezo! En nu laat je het lóóóóóóós...

Fijn Halloween!

En jij, wat zijn jouw tips voor het makkelijk versieren van een pompoen voor Halloween?