Originele tafelversieringen om een etentjes als een verre reis te beleven!


Thuis
1/04/2019
Zin in originele tafelversieringen? Met onze suggesties breng je een excentrieke sfeer aan tafel voor etentjes die je genodigden zullen bekoren!

Een reis van duizenden kilometers maken tijdens een etentje met ‘world food', je gasten in verrukking brengen, je kinderen betoveren met een maaltijd rond een speciaal thema? Met een origineel versierde tafel krijg je dat allemaal in één klap voor elkaar… en nog veel meer! Met onze suggesties voor een originele, verrassende tafeldecoratie wordt het etentje dat jij organiseert voor alle genodigden een onvergetelijke belevenis!

Bij een origineel etentje, een originele tafelversiering!

Waarom zou je je genodigden (familie, vrienden of zelfs die speciale persoon die je hart sneller doet slaan) niet eens een moment ver van de dagelijkse rompslomp aanbieden? Heerlijke gerechten uit een buitenlandse keuken klaarmaken is een eerste stap. Maar als je de disgenoten helemaal in de ban wilt brengen, moet je mikken op een originele tafelsetting. Creativiteit is de sleutel tot succes!

Om elke valse noot te vermijden vooraleer je aan dit avontuur begint, zul je graag willen weten welke tradities en tafelgewoonten wereldwijd gelden. Ben je er klaar voor? Dan begint hier de reis!

Aan tafel! Vanavond eten we Italiaans!

Heb je zin in pizza? Zelfgemaakt of speciaal besteld bij de beste pizzabakker uit de buurt... als jullie je pizza's doodgewoon van een bord eten of (hemeltjelief!) uit de doos die op tafel blijft staan, riskeert de magie niet in te slaan… en dat terwijl een paar ‘italiano' accessoires al volstaan voor een originele tafelversiering.

Begin met het dimmen van het licht… Italië staat voor romantiek en ‘dolce vita', dat weet iedereen! Zet een pikante olie op tafel in een mooie fles, en voor de fijnproevers wat geraspte parmezaan in een mooi rond kommetje van aardewerk dat aan de Middellandse Zee doet denken. En waarom voor de gelegenheid ook niet je eigen kaarsjes maken? Als je daar geen tijd voor hebt, geen probleem, in een handomdraai heb je een kaars in een lege wijnfles geplant… En ‘presto', klaar is je kandelaar!

Een mooi tafelkleed dat fris ruikt nadat je het hebt gewassen met je favoriete wasproduct. Discrete klassieke muziek op de achtergrond en wat verse blaadjes van de wingerd op tafel. Om de sfeer compleet te maken geef je elke genodigde een mooie strohoed. En mocht je van dit alles de drang krijgen luidkeels een ‘O Sole Mio' in te zetten, dan zal niets je daarvan weerhouden…

Origineel diner met Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken is ideaal voor een 'world food' etentje met originele tafelversiering! Wist je dat de Mexicaanse keuken zo overvloedig is dat de UNESCO die in 2010 heeft uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed? Deze keuken gebruikt veel maïs, gegrild vlees en vis… Deze gerechten leveren mooie, feestelijke schotels op waaraan iedereen zichzelf bedient of waarmee je aan tafel ieders bordje vult.

Als er kinderen bij zijn, is het een goed idee om fajita's te maken: maïskoekjes en gehakt met fijngesneden paprika en ui… een beetje zure room erbij en het is klaar! Bovendien kan iedereen zijn fajita zelf naar eigen smaak vullen: dat vinden de kinderen super. En jij, heb je de nodige wipes bij de hand om de schade te herstellen? Met maïs kun je nog veel meer doen, zoals het roosteren van maïskolven en met paprika kun je ook een lekkere rijstsalade met appel en paprika maken!

Je hoeft geen sombrero's op tafel te zetten voor een originele versiering, kies voor soberheid. Op een mooi rood tafelkleed leg je donkergroene en witte servetten, de kleuren van de Mexicaanse vlag! Koop een bosje verse koriander (samen met komijn en chilipepers een typisch ingrediënt van de Mexicaanse gastronomie). Koriander maakt niet alleen de smaak van je gerechten compleet, het brengt ook een mooie kleur op tafel en verspreidt een frisse geur in de eetkamer.

Als je een 100% Mexicaans etentje wilt, zoek dan ook de gepaste muziek! Daar hoef je niet lang naar te zoeken: op internet vind je genoeg nummers van Gruperas, Duranguense of Tejano om je playlist samen te stellen…

Chinese tafeldecoratie

Wist je dat China een zeer rijke culinaire traditie heeft, die vooral bijzonder goed is aangepast aan etentjes met veel genodigden? De traditionele maaltijd in China is eveneens gebaseerd op het met anderen delen van de maaltijd: op een groot draaiend plateau staan verschillende gerechten, waaraan iedereen zich bedient, heel netjes, maar wel met stokjes (eerste origineel onderdeel voor het opsmukken van je diner).

Kies een rood tafelkleed, want dat is in China de kleur voor bijzondere gelegenheden, en waarom geen kleine lampions van papier, zoals je ze in de wereldwinkel vindt? Je kunt mooie, met bloemen bedrukte waaiers op tafel zetten. Een boeket van bamboe geeft je tafel een geraffineerde plantaardige toets. En wanneer alle tafelgenoten hun buikje hebben volgegeten mogen ze een ‘fortune cookie' uitkiezen om te weten te komen hoe de toekomst eruit ziet: dat zijn holle koekjes in de vorm van een halve maan met een toekomstvoorspellende boodschap erin… met humor lezen en niet al te serieus nemen!

Smakelijk eten en goede reis!

En jij, wat zijn jouw geheimen voor een makkelijke, originele tafelversiering?