Trend gespot: back to nature


Thuis
26/01/2023
We lijken er met zijn allen genoeg van te hebben: artificiële producten. Tijd dus voor een woordje uitleg over de terugkeer naar natuurlijke materialen in interieur, beauty én mode!

In je interieur, je dagcrème, parfum én garderobe: de terugkeer naar natuurlijke materialen is een echte trend. We zetten de leukste voor jou op een rijtje.

1. Eenvoud in je beautytas
Waar vroeger niet-natuurlijke maar technologisch hoogstaande beauty-ingrediënten gegeerd waren, verschuift de aandacht nu naar natuurlijke ingrediënten. Skincaremerken pakken meer en meer uit met plantaardige en biologische producten zoals kokosolie, avocado, zeezout, karitéboter ...

TIP: Duik je keukenkast in voor een extranatuurlijk beautyproduct. Meng een deel bruine suiker met een deel honing en een deel olijfolie, en je hebt een verzorgende lipscrub voor zijdezachte lippen. Of maak je eigen lichaamspeeling!

2. De natuur als kader

Moebe9268L

Op zoek naar eenvoudige decoratie? Daarvoor heb je geen Matisse of Rothko nodig. Een fraai kadertje en een mooi blad van een boom of struik volstaan om je woonkamer op te smukken! Mooi zijn de miniglasplaten met dunne koperen of gouden randen waartussen je het blad klemt.

TIP: Imperfecte boeketjes zijn helemaal hip. Vergeet de bloemist, duik de tuin in en pluk zelf een boeket samen. En creëer een hangvaasje met oude lampen om ze vervolgens mooi in tentoon te stellen!

3. Groene neuzen
Ook in de parfumerie passeren rages. Zoals we eerst een trend in gourmandgeuren spotten, merken we nu een verschuiving naar de natuur: geuren met hout, groene noten en bloemen zijn populair.

4. Boomstampret

Pihlajatyynyt1

Hout deed onder de invloed van Scandinavië weer intrede in ons interieur, vaak gecombineerd met wit en grijstinten. Nu duikt ook de boomstam op, het hout in zijn meest natuurlijke vorm. Minimalistisch en erg modern, zeker wanneer je het bovenvlak of de zijkanten van een laagje verf voorziet. Ideaal als bijzettafeltje.

5. Bomen en planten voor aan je muur
Ook behangpapier met planten of bomen is in trek. Dergelijk tropisch behang brengt buiten lekker naar binnen. Mooi voor in de slaapkamer of de hal!

TIP: Ga zelf aan de slag door een blad van een laagje verf te voorzien en als stempel te gebruiken voor die figuratieve afdruk op je muur.

rotanbal

6. Organisch katoen
Elk kleding of interieurmerk lijkt tegenwoordig wel een lijn in organisch katoen te hebben. Dat wordt gemaakt van biologisch of organisch geteelde planten die zijn gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, pesticiden of kunstmest. Ze zijn dus beter voor het milieu en voor de huid. Zéker wanneer het katoen ongebleekt blijft of wanneer er enkel plantaardige verfstoffen worden gebruikt.

7. Diervriendelijk leer
Hoorde je ooit al eens van Pinatex? Dat is een nieuwe stof die gemaakt wordt van de vezels in ananasbladeren en gebruikt wordt als nieuw diervriendelijk alternatief voor leer. Ook kurk wordt tegenwoordig gebruikt als vervanger voor leder.

8. Een natuurlijke geur voor je kleren
Lenor is de allereerste wasverzachter die de ‘back to nature'-trend introduceert in haar gamma. Vanaf nu bestaan er drie nieuwe geuren, geïnspireerd door de natuur: Diepzee Mineralen, Zijde Bloesem en Shea Boter. Die beschermen je kledij tegen uitrekken, verkleuren en pluizen én zijn heerlijk zacht voor je huid. De nieuwe geuren ruiken zo heerlijk natuurlijk dat je je altijd buiten waant, zelfs al zit je op kantoor.