3 originele recepten voor pompoensoep

3 originele recepten voor pompoensoep
0
Zin in een nieuwe versie van de traditionele pompoensoep? Deze drie originele recepten zijn heerlijk en warmen je deze herfst lekker op!

Een dikke, romige, knaloranje pompoensoep, daar kun je in de herfst niet omheen, vooral omdat zowel groot als klein er dol op is! Wist je dat je maar weinig extra ingrediënten nodig hebt om dit originele soepje nog lekkerder te maken? Ontdek hier onze tips om een klassiek recept voor pompoensoep een nieuwe twist te geven.

Recept traditionele pompoensoep

img
De klassieke pompoensoep maak je met:

  • Een grote pompoen
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een ui
  • Een teen knoflook
  • Een kleine rode paprika
  • 1,5 l groentebouillon

Bereiding van de klassieke pompoensoep:

  • Schil en snijd de pompoen in stukken
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de ui en paprika in stukjes
  • Verwarm de olie en bak de pompoen en ui aan op een zacht vuurtje
  • Voeg de geperste knoflook en de paprika toe
  • Roer alles nog een paar minuten op een zacht vuur door
  • Voeg de groentebouillon toe en laat 30 minuten sudderen om alles daarna te mixen tot je een romig soepje hebt.
  • Nu kun je de soep wat pittiger maken door er ingrediënten aan toe te voegen…

Breng je soep op smaak met gember, appelsien en zoete aardappel

img

Voor een aparte versie van je traditionele pompoensoep, voeg je er aan toe:

  • Een grote zoete aardappel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • Een rode ui, geschild en grof gehakt
  • Het sap van een appelsien
  • 15 tot 20 g verse, fijn geraspte gember

Breng je klassieke pompoensoep op smaak door er gember, appelsien en zoete aardappel aan toe te voegen:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng de zoete aardappel en de rode ui, giet er een straal olijfolie overheen en spreid uit op een bakplaat
  • Laat 25 minuten in de oven bakken. Zodra de aardappel en ui gaar zijn, warm je de soep op een zacht vuurtje op
  • Voeg er het appelsiensap en de gember aan toe
  • Giet de soep over in een kom en meng er de aardappel en ui doorheen.

Warm je soep op met linzen en verse koriander

img

Voor dit recept heb je nodig:

  • 250 g rode linzen
  • 600 ml water
  • Een bosje koriander

Niets is makkelijker dan de bereiding! Maak de traditionele pompoensoep door elke stap te volgen:

  • Spoel de linzen voor je ze aan je soep toevoegt
  • Laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten koken
  • Voeg het water geleidelijk toe om te voorkomen dat de linzen aanbranden
  • Versnipper de koriander en voeg de helft van het bosje toe aan je soep
  • Bij het opdienen voeg je de rest van de verse korianderblaadjes aan je soep toe.

Kruid je soep met gerookte kip en currypoeder

img

Breng wat pit in je recept voor pompoensoep met gerookte kip en currypoeder. Daarvoor voeg je dit aan de soep toe:

  • 150 g gerookte kip, in stukjes gesneden
  • Een of twee eetlepels currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • Een bosje platte peterselie

Volg deze stappen om je gasten te verrassen met deze originele pompoensoep:

  • Voeg kokosmelk en currypoeder aan je soep toe
  • Roer de soep goed door om een romig mengsel te verkrijgen
  • Breng je soep op smaak met zout en peper
  • Dien op in soepkommetjes en voeg er op dat moment pas de gerookte kip en wat fijn gesnipperde peterselie aan toe.

De bereiding van de nieuwe versie van je pompoensoep is klaar!

img

En om de keuken op te ruimen is Mr. Proper je beste bondgenoot: zijn geconcentreerde, vloeibare gel zal je helpen elke vetvlek zonder moeite te verwijderen!

En jij, ken jij ook kneepjes om je traditionele recepten een originele toets te geven met extra kruiden en smaken?

 

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: