Aardbeienmousse


Thuis
4/10/2018
De aardbei is nu op haar best. Wij stellen je dan ook het ideale dessert voor de zomer voor. Lekker licht en heerlijk verfrissend!

Aardbeienmousse

Hoe ga je te werk? Heel eenvoudig. Was elke aardbei grondig en verwijder het steeltje. Snij de vruchten in kleine stukjes en plet deze stukjes aardbei in een kom. Met een soeplepel of met een mixer. Aan jou de keuze.

Doe 20cl verse room in een kom. Klop het geheel met een klopper tot het begint op te stijven. Voeg dan 20g vanillesuiker toe. Laat het geheel schuimen en voeg de stukjes aardbei toe. Meng alles goed onder elkaar.

Neem drie eiwitten en klop deze stevig op totdat ze niet meer bewegen als je met de kom schudt.

Meng ze voorzichtig met de stukjes aardbei. Daarvoor gebruik je best een houten lepel. Roer langzaam, cirkelgewijs en met wijde bewegingen.

Verdeel nu alles in vier of vijf dessertkommetjes en versier elke kommetje met een halve aardbei. Zet alles in de koelkast. Slechts een halfuurtje geduld en je kan je duimen en vingers aflikken met deze zomerse lekkernij.