Fruitspiesjes bij de barbecue


Thuis
30/11/2018
Zin in een origineel dessert om je barbecues in schoonheid te eindigen? Ontdek dan dit lekker lichte recept voor fruitspiesjes.

Zin in het verrassen van je gasten met een origineel, fris en licht verteerbaar dessert? Ontdek dan nu deze fruitspiesjes voor de barbecue, het ideale recept om je zomerse etentjes in een zoete noot af te sluiten.

Ingrediënten voor fruitspiesjes bij de barbecue

Het enige wat je nodig hebt om dit lekkere en bovendien gezonde recept voor fruitspiesen op de barbecue te maken zijn spiesjes en fruit: aardbei, kiwi, meloen, perzik, bananen, vijgen, ananas… Aan jou de keuze! Je hoeft niet meer te doen dan stukjes fruit op de spiesen te prikken. Vraag hulp aan de kinderen en verzin combinaties met al het verschillende fruit dat je in huis hebt gehaald, zo krijgt iedereen iets naar zijn smaak! Dit zijn enkele ideetjes:

  • Spiesjes met aardbei, ananas en gele perzik
  • Exotische spiesjes met ananas, kiwi en mango
  • Spiesjes met peer, perzik, framboos en munt
  • Spiesjes met mirabel, druif en saffraan
  • Spiesjes met abrikoos, nectarine, appel en lavendelhoning

Bereiding van fruitspiesjes bij de barbecue

Nadat je de stukjes fruit op de stokjes hebt geregen, smeer je ze in met een mengsel van honing en gesmolten boter. Je kunt aan je marinade eventueel nog rum toevoegen, bruine suiker, een beetje citroensap of kardemom, naar eigen smaak. En daarna laat je je fruitspiesen op de barbecue op aluminiumpapier gedurende 8 tot 10 minuten grillen. Draai ze af en toe om zodat het fruit niet aanbrandt… En nu heb je het ideale dessert bij een baarsfilet in papillot, voor een licht verteerbare en evenwichtige barbecue!

Zin in een dessert voor de barbecue voor lekkerbekken die er graag iets extra’s bij hebben? Serveer je fruitspiesjes dan met een bolletje ijs of sop ze in gesmolten chocolade! Wat je ook kunt doen is een paar slakommen met stukjes fruit op tafel zetten en je gasten hun eigen spiesjes laten maken: dat is een ludiek idee voor een geslaagde barbecue met aangenaam verraste gasten!

En jij, welk fruit zou jij aan stokjes spiesen voor de barbecue?