Geroosterde broccoli met champignons


Thuis
4/10/2018
Zin in een recept dat een beetje uit de band springt? Van deze schotel met geroosterde broccoli zal het water je in de mond lopen!

Tijdens de feestdagen heeft iedereen de neiging om iets teveel te eten. Toch is dit meer dan ooit het moment om voor jezelf te zorgen. Begin daarom het nieuwe jaar met het reinigen van je lichaam door een gezonde detox. Probeer dit recept met broccoli en geroosterde champignons: broccoli wordt beschouwd als een superfood. Het is rijk aan vitamine A en D en bevat veel vezels. Door broccoli te roosteren bespaar je tijd zonder dat er veel voedingsstoffen verloren gaan en het geeft bovendien lekkere, gekaramelliseerde smaak. Voeg voedzame paddenstoelen toe en je hebt een supergezond vegetarisch gerecht. Dit recept kun je combineren met de zalm gebakken in de magnetron. Of je kunt bij dit gerecht een huisgemaakt detox soepje maken voor een supergezond vegetarisch detox menu!

Ingrediënten voor het recept van broccoli met champignons

Dit recept van broccoli met champignons is voor 4 personen. Het is helemaal niet moeilijk te maken, je hoeft alleen maar een paar ingrediënten in huis te halen die makkelijk in de winkel te vinden zijn:

  • 450 g gewassen en in roosjes gesneden broccoli
  • 225 g schoongemaakte en gehalveerde kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Balsamicoazijn of citroensap (optioneel)

Recept geroosterde broccoli met champignons

Voor dit recept met broccoli en champignons verwarm je de oven voor op 200 °C.

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in 1 cm dikke schijven.

Leg de groenten op een vel bakpapier op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en een snufje zout en peper. Als je met de olijfolie vlekken op je kleren maakt, doe die dan snel in de was.

Rooster de groenten 15 tot 18 minuten in de oven tot ze gaar zijn, maar nog wel knapperig.

Om dit recept met broccoli en champignons af te werken, sprenkel je er een scheut balsamicoazijn of citroensap overheen om meer smaak toe te voegen. Na al dit koken met olie is de afwas snel ontvet en proper met het juiste afwasmiddel!

En jij, hoe eet jij je broccoli het liefst?