Kerstcocktails maak je zo


Thuis
4/10/2018
Tijdens de kerstperiode staat eten altijd hoog op de lijst, maar we mogen natuurlijk ook de lekkere kerstdrankjes niet vergeten! Dit recept zorgt ongetwijfeld voor een gezellig kerstsfeertje.

Lekker eten is een absolute vereiste tijdens Kerstmis, maar vergeet niet dat de bijpassende drankjes even belangrijk zijn. Een kerstcocktail is een typisch drankje voor het eindejaarsfeest, en het zal je alvast in de stemming zetten om stressvrije feestdagen te beleven.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  1. 1. 2 liter veenbessensap
  2. 2. 4 kaneelstokjes
  3. 3. 8 kruidnagels
  4. 4. 2 steranijs
  5. 5. ½ kopje gekruide Gold Rum of Bacardi White Rum
  6. 6. 1 liter mineraalwater
  7. 7. theelepel limoensap (optioneel)

Zo gaan we te werk

  1. 1. We nemen een grote pan en brengen het veenbessensap samen met de specerijen aan de kook. Nadien halen we de pan van het vuur en laten de ingrediënten een halfuurtje samen intrekken.
  2. 2. Vervolgens mengen we de rum (en eventueel het limoensap) met het veenbessensap en laten het goed rusten voordat we het serveren.
  3. 3. De kerstcocktail serveren we uit een kan en hiernaast kunnen we ook een kan met mineraalwater op tafel plaatsen. De gasten kunnen zo naar eigen smaak het drankje aanvullen met mineraalwater. Belangrijkste blijft natuurlijk dat we allen genieten van onze zelfgemaakte kerstcocktail!!

Een gezellig avondje organiseren is erg leuk, maar achteraf kunnen we met een hoop afwas achterblijven. Gelukkig kunnen we op een uitstekend afwasmiddel rekenen die ons de klus al voor een groot stuk zal vereenvoudigen!

Hebben jullie favoriete kerstdrankjes? Dat horen we graag!