Koken voor 10 personen doe je zo


Thuis
27/04/2021
Krijg je 10 personen over de vloer? Vrees niet! Wij hebben tips en recepten voor koken voor 10 personen.

Iedere moeder is een superheld. Dit komt omdat moeders zich met tien verschillende dingen tegelijk bezig moeten houden en daarnaast ook nog eens tijd voor zichzelf moeten vinden. Eén van de superkrachten waar moeders over beschikken is het koken van veel eten voor wel 10 mensen of meer. Het aangaan van zo'n uitdaging is onmogelijk zonder een goede organisatie. Koken voor 10 personen vraagt daarom om een precieze voorbereiding. In dit artikel vertellen we je hoe je de voorbereidingen voor het koken het beste kunt aanpakken. Zodat je daarna nog genoeg tijd over hebt om te ontspannen voordat je gasten aan tafel gaan.

Koken voor 10 personen

Stap 1 in het organiseren van een etentje waarbij je veel eten moet koken is precies weten hoeveel mensen komen. Laat je gasten vooraf weten dat zij zich tijdig moeten afmelden en niet zomaar een extra gast mee kunnen brengen. Probeer dit uiteraard op een vriendelijke manier uit te leggen aan je gasten. Maar, maak hen zeker duidelijk dat koken voor 10 personen of meer erg veel moeite kost. En dat je daarom liever wilt voorkomen dan genezen!

Om het jezelf iets gemakkelijker te maken tijdens het boodschappen doen kan je je gasten vragen zelf wat te drinken mee te brengen. Zo hoef je niet met flessen wijn te slepen en hoeven je gasten niet meer opzoek naar een cadeautje.

Recepten voor 10 personen

Naargelang de periode van het jaar, variëren de soort gerechten die we eten. Dat betekent dat onze voorbereiding van het recept voor 10 personen afhankelijk is van het aantal personen, maar ook van de tijd. Hier is dus een kleine selectie om veel eten te kunnen voorbereiden, tijdens elke periode van 't jaar!

Aan de hand van de verschillende seizoen eten we gedurende het jaar verschillende soorten gerechten. Dit betekent dan ook dat het recept voor 10 personen dat je kiest niet alleen op basis van het aantal personen, maar ook afhankelijk van het seizoen. We geven je een kleine selectie van recepten voor veel eten die gemakkelijk te bereiden zijn!

Ben tijdens het koken voor 10 personen wel alert op vlekken! Tijdens het bereiden van eten is een ongelukje zo gebeurt. Zorg daarom altijd dat je een goed wasmiddel in huis hebt om je kleding achteraf weer stralend schoon te krijgen.

Wat is jouw favoriete recept om te maken wanneer visite krijgt?