Een origineel en gemakkelijk paasmenu


Thuis
4/10/2018
Zin in een origineel paasgerecht dat gemakkelijk voor te bereiden is? Van voorgerecht tot dessert, hier is het paasgerecht om van te smullen voordat de paaseierenjacht begint.

Pasen is de opnieuw een mooie kans om een grote maaltijd te delen met de familie, voordat we overschakelen tot andere Paasactiviteiten zoals het versieren van de paaseieren of de paaseierenjacht. Laten we intussen even kijken hoe we een paasmenu maken waar de hele familie van kan genieten.

Paasmenu op originele wijze: de voorgerechten

Enkele aspergestukjes in stoom gekookt gedurende enkele minuten kan een heerlijk begin zijn van een gemakkelijk paasmenu. We serveren er vier à vijf per persoon met een vleugje lekkere olijfolie en wat parmesaan over gestrooid.

Een erwtensoep met munt is gemakkelijk gemaakt en goedkoop. Een goed idee om het paasmenu mee aan te vangen dus. We bakken een gesneden ajuintje in bakboter en voegen de erwten toe samen met de fijngesneden munt. We laten dit enkele minuten gaar worden voordat we er een fijne puree van maken.

Gemakkelijk paasgerecht: lamsschouder

We strooien wat kruiden en zout over het vlees en laten dit een uur intrekken. Nadien spoelen we het zout en drogen we het vlees, voordat we ze met olijfolie insmeren. We plaatsen deze in een ovenschotel en bedekken het geheel met aluminiumpapier. We bakken nu het vlees ongeveer 2 uur op een temperatuur van 170 °C. Een lamsschouder van ongeveer 2,5 kg is voldoende voor 4 à 6 personen, maar we moeten genoeg tijd reserveren zodat de grotere stukken gaar kunnen worden. Het is niet het meest originele recept, maar het is alvast een erg gemakkelijk paasgerecht!

Met het jus van het vlees maken we nu een heerlijke saus: we mixen deze met een beetje bloem, witte wijn en bouillon, mengen alles en laten enkele minuten sudderen.

Voor ons gemakkelijk paasrecept aan te vullen, kunnen we aanvullen met gebraden aardappelen bestrooid met rozemarijn.

Zoeken we een origineel paasrecept moeten we niet vergeten bijgerechtjes , zoals mini-wortelen met cider, erbij te serveren. Daarvoor bakken we de wortelen gedurende een vijftal minuten in een pan, en bestrooien het met bruine suiker die we laten smelten. Nadien voegen we 200 ml cider toe en 100 ml water waarin een goede koffielepel mosterd in gemengd zit. We laten een tiental minuten sudderen, tot wanneer de wortelen gaar zijn.

Heeft u ook leuke gerechten om Pasen te vieren?