Recept voor Marokkaanse kip


Thuis
4/10/2018
Zin in het bereiden van een superlekkere Marokkaanse kip? Probeer ons makkelijk te bereiden en snel klaar recept voor het allerbeste kippengerecht!

Wie heeft nooit eens zin gehad om te proeven van een heerlijke huisgemaakte kip op z'n Marokkaans? Voor een exotisch avondje gaat er niets boven een smakelijke tajine. Dat komt goed uit, want Zin in Meer brengt exotische kruiden in je keuken met dit recept voor Marokkaanse kip! Wil je nog meer smaken proberen? Ontdek dan ook onze 3 curryschotels en ons recept voor Vietnamese loempia's.

Ingrediënten voor de bereiding van Marokkaanse kip

Voor de bereiding van dit recept Marokkaanse kip voor 6 personen heb je ongeveer 2 uur nodig en de volgende ingrediënten:

  • 3 hele vruchten steranijs
  • 5 groene kardemomkorrels
  • 10 g komijn
  • 10 g kaneelpoeder
  • 5 g gemberpoeder
  • 10 g paprikapoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kip (van ongeveer 600 g)
  • 1 ajuin, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en zwarte peper
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 400 g tomaten, de soort die je zelf verkiest
  • 500 ml kippenbouillon
  • een handjevol fijngehakte koriander
  • 100 g amandelen

Recept Marokkaanse kip

Om te beginnen vermeng je de kruiden in 60 ml olijfolie. Smeer de kip met dit mengsel in en laat ze 2 uur in de koelkast marineren. Let erop je kleren niet te besmeuren, want deze marinade maakt hardnekkige vlekken... Mocht het toch gebeuren, dan kun je de vlekken er gelukkig makkelijk uit krijgen met een goed wasproduct.

Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de rest van de olie in een middelgrote ovenvaste schaal (waar je ook een deksel bij hebt). Leg de kip in de schaal en bak ze aan tot het vel mooi bruingebrand is. Voeg de ajuin en knoflook toe en laat nog 5 minuten bakken. Breng op smaak met behoorlijk wat zout en peper.

Voeg de kikkererwten, tomaten en kippenbouillon toe. Zet het deksel op de schaal en breng aan de kook. Zet de schaal vervolgens in de oven op 200°C.

Na een uur verwijder je het deksel om de kip nog 30 minuten te laten braden. Na afloop haal je de kip uit de oven en bestrooi je ze met wat verse koriander en amandelen. Dien de kip op met couscous. Lekker!

Tip: je kunt voor dit recept ook schenkel van lam of rund gebruiken ter vervanging van de kip.

En jij, heb jij ook een lievelingsgerecht uit een exotische keuken?