Houd je dieet in balans met deze gezonde broodjes


Thuis
2/07/2019
Zin in het organiseren van een picknick om de komst van de lente te vieren? Dit zijn lekkere sandwichrecepten voor een evenwichtige voeding die voor je lijn zorgt.

Met de komst van zachte lentedagen krijg je automatisch zin in het organiseren van een picknick, maar ben je ook geneigd op je voeding te letten, zodat je straks geen moeite hebt je zomerkleedjes dicht te ritsen... Deze recepten voor voedzame sandwiches zijn voor jou bedacht! Wie beweerde ook alweer dat broodjes en een dieet niet samengaan?

Welke slank makende sandwich voor jouw dieet?

Op je lijn letten betekent niet dat je niet van het leven kunt genieten. Heb je zin in het organiseren van een gezinsuitstap of een parkbezoek met vrienden, zonder daarbij een streep te trekken door je ideale gewicht? Goed nieuws: er bestaan een heleboel recepten voor lichte, afslankende sandwiches!

Vergeet de mayonaise, charcuterie en boter. Een voedzaam broodje bestaat in de eerste plaats uit gezonde ingrediënten! Denk dus aan groenten, vezels en goede proteïnen. Dit is de ideale verhouding:

  • Twee sneetjes volkorenbrood, dat bevat meer vezels en is dus gezonder dan wit brood
  • Een beetje mager vlees, zoals kipfilet
  • Groenten: tomaat, komkommer, avocado, jonge spinazie... In dit seizoen heb je keuze te over!
  • Een melkproduct: wat verse geitenkaas bijvoorbeeld, of een ‘magere' kaas als mozzarella

Houd je van lekker eten? Besprenkel je broodje slank met een scheutje olijfolie, wat balsamicoazijn of verse kruiden om er meer smaak in te brengen! En vergeet niet dat je altijd op kunt rekenen op Dash als je het te bont hebt gemaakt met de sauzen en er tijdens de picknick hier en daar wat gemorst wordt.

Enkele receptideetjes voor ‘broodjes slank'

   • Smulrecept: op een sneetje volkorenbrood verdeel je gegrilde aubergine, gekonfijte tomaatjes, kalkoenfilet en kleine bolletjes mozzarella. Breng op smaak met een scheut olijfolie.
   • Versrecept: besmeer een sneetje boerenbrood met wat tzatziki, voeg daar wat ultrafijne sneetjes verse courgette aan toe die je met een beetje citroensap hebt besprenkeld, twee plakjes gerookte zalm en enkele blokjes feta.
   • Zoetrecept: verse geitenkaas op een sneetje volkorenbrood, peer, walnoot, kropsla of gekiemde granen... En klaar is Kees!

En jij, wat zijn jouw lievelingsrecepten voor gezonde en evenwichtige sandwiches?