Rijstpap met vruchten


Thuis
4/10/2018
"post-content" id="main"> <h1 class="post-title title-JapaneseLaurel">Rijstpap met vruchten</h1> <p>

Rijstpap met vruchten (45'*)

*plus afkoeltijd

Nodig voor 4 personen:

  • 200 g rijst
  • 150 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • schil van 1 citroen
  • 85 cl melk
  • 150 cl slagroom
  • vruchten naar keuze (geroosterde hazelnoten, mango, frambozen, aardbeien,...)

Bereiding:

    Roer de melk door de slagroom. Breng zachtjes aan de kook en voeg de kaneel, citroenschil, suiker en rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 25 minuten op een laag pitje verder koken zonder te roeren. Schep de rijst in schaaltjes en laat hem volledig afkoelen. Zet de schaaltjes dan in de koelkast. Versier met vers fruit naar keuze.
Spaartip
    Je kunt tegenwoordig ook dessertrijst in snelkookversie kopen die in 10 minuutjes klaar is. Zo bespaar je letterlijk en figuurlijk energie!