Broccoliburgers


Thuis
4/10/2018
Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan toe, ga voor de finishing touch met een paar gemalen hazelnootjes en wat parmezaan en voila: 100% veggie smaakbommetjes!

Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan toe, ga voor de finishing touch met een paar gemalen hazelnootjes en wat parmezaan en voila: 100% veggie smaakbommetjes!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g vastkokende aardappels
  • zout
  • melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • een stronk broccoli
  • een ei
  • een kopje bloem
  • een handvol verse fijngesneden kruiden (lente-ui, bieslook, kervel)
  • olijfolie


Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in zout water.

  2. Giet af, voeg er een scheutje melk aan toe en pureer de aardappels.

  3. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  4. Kook de broccoli beetgaar (niet te plat!) in zout water en giet af. Laat de broccoli goed uitlekken en druk er overtollig vocht uit.

  5. Meng de puree met de fijngesneden broccoli, het ei, de bloem en de kruiden.

  6. Kneed er burgers van en laat deze even opstijven in de koelkast.

  7. Verhit een pan met antiaanbaklaag en voeg de olijfolie toe. Bak de burgers voorzichtig in de hete olie. Draai ze om met een spatel.

  8. TIP: voeg er eventueel extra interessante smaakmakers aan toe, zoals fijngemalen hazelnootjes, stukjes rauwe prei en wat geraspte parmezaan.