Hoe maak je witte schoenen schoon?


Thuis
22/06/2023

Iedereen heeft wel eens witte schoenen gehad of heeft ze nog steeds. Ze zijn veelzijdig en gemakkelijk te dragen, maar ze worden snel vies...

 

Of ze nu van canvas of leer zijn, witte schoenen kunnen een sprankelende stijlvolle touch geven aan elke outfit, maar het behouden van hun onberispelijke uitstraling kan een uitdaging zijn. Vlekken, vuil en markeringen kunnen al snel hun glans verdoezelen. Gelukkig zijn er eenvoudige en effectieve trucjes om je witte schoenen schoon te maken en ze weer als nieuw te laten stralen. Ontdek onze tips om hardnekkige vlekken te verwijderen, de witheid op te frissen en nieuw leven in je favoriete sneakers te blazen.


Tip 1: Zeepsop

Als je sneakers niet al te vies zijn, zou een beetje zeepsop voldoende moeten zijn. Begin met het verwijderen van de veters en de binnenzolen, en meng vervolgens warm water met een beetje milde zeep. Gebruik een schone tandenborstel of een zachte spons om wat zeepsop op je schoenen aan te brengen. Maak cirkelvormige bewegingen om vlekken en vuil te verwijderen. Nadat je klaar bent met schoonmaken, spoel je de schoenen grondig af met helder water om eventuele zeepresten te verwijderen. Dep voorzichtig het overtollige vocht weg met een schone handdoek en laat ze aan de lucht drogen, weg van directe warmtebronnen.

 

Tip 2: Witte azijn

Witte azijn heeft een krachtige blekende werking: perfect om je witte schoenen weer te laten stralen! Meng gelijke hoeveelheden warm water en witte azijn in een bakje en doordrenk een schone spons of zacht doekje. Wrijf voorzichtig en focus op de bevlekte of vuile gebieden. Spoel uiteindelijk af met helder water en dep het overtollige vocht weg met een schone handdoek. Laat de schoenen aan de lucht drogen en zie hoe ze weer wit als sneeuw worden!


💡 Als de schoenen bijzonder vuil zijn, kun je voorzichtig poetsen met een schone tandenborstel gedrenkt in de oplossing van witte azijn.Tip 3: Baking soda

Baksoda is een perfect product voor bevlekte canvas schoenen. Maak een pasta door baksoda met een beetje water te mengen totdat de pasta dik maar makkelijk smeerbaar is. Breng deze pasta aan op het buitenoppervlak van de schoenen met behulp van een schone tandenborstel of zachte spons. Wrijf voorzichtig in cirkelvormige bewegingen om hardnekkige vlekken te behandelen. Laat de pasta ongeveer 30 minuten op de schoenen zitten.

 

Gebruik vervolgens een schone tandenborstel of een spons gedrenkt in water om de schoenen te schrobben en de baksoda pasta te verwijderen. Spoel de schoenen grondig af met helder water om eventuele resten van baksoda te verwijderen, laat ze drogen en geniet van stralend witte sneakers!

💡 Naast het herstellen van de glans van je witte schoenen, zal deze techniek je ook helpen om van nare geurtjes af te komen! Strooi royaal baksoda aan de binnenkant van de schoenen en laat het enkele uren of zelfs de hele nacht intrekken.

Tip 4: Tandpasta en Gum

Een gum kan perfect zijn voor hardnekkige vlekken en markeringen op je leren sneakers!

Het is eenvoudig en effectief: wrijf voorzichtig met de gum over de bevlekte of vieze plekken van je schoenen in cirkelvormige bewegingen. De gum zal fungeren als een gummetje en het vuil verwijderen zonder het materiaal van je schoenen te beschadigen. Nadat je klaar bent, kun je een zachte borstel of vochtige doek gebruiken om eventuele resten van de gum te verwijderen. Deze snelle en handige methode is ideaal voor oppervlaktereiniging en zorgt ervoor dat je witte sneakers er altijd onberispelijk uitzien.


Op dezelfde manier zullen een tandenborstel en tandpasta vlekken op je sneakers verwijderen: wrijf voorzichtig in cirkelvormige bewegingen over de vlekken en verwijder het materiaal met een vochtige doek en laat het drogen.


💡Extra tips en trucs

  • Gebruik nagellakremover om hardnekkige vetvlekken of donkere vlekken die moeilijk te verwijderen zijn van je leren sneakers te verwijderen! Breng een beetje nagellak remover aan op een wattenstaafje en dep de ongewenste vlekken. Let op eventuele logo's of gedrukte patronen.

  • Poets je witte leren sneakers met een make-up remover. Een extra voordeel is dat het leer hydrateert en een zachte geur achterlaat.

  • Vergeet de veters niet! Borstel ze met een tandenborstel en zeep en stop ze daarna in de wasmachine.


Met deze eenvoudige en effectieve trucs ben je nu klaar om vlekken te bestrijden en je favoriete witte schoenen nieuw leven in te blazen. Wees niet langer bang om op pad te gaan met schitterende schoenen die alle aandacht trekken. Dus trek je sneakers aan en laat de wereld zien hoe goed jij je witte schoenen onberispelijk kunt houden. Eén ding is zeker: met een beetje regelmatig onderhoud kun je altijd met stijlvol vertrouwen over de grond lopen en een glimlach dragen die net zo stralend is als je schoenen!


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3