Met deze tips leer je het toilet met natuurlijke middelen te ontstoppen

Met deze tips leer je het toilet met natuurlijke middelen te ontstoppen

0
Loopt het water niet door wanneer je de wc doortrekt? Met deze tips leer je het toilet met natuurlijke middelen te ontstoppen.

Een verstopt toilet is een acuut probleem dat altijd op een ongelegen voorvalt: het is zondag en er komt familie eten, je vertrekt morgen op reis … Toch is er geen reden voor stress of paniek. Bovendien krijgt je deze klus makkelijk zelf geklaard! Dit is hoe je de wc eenvoudig ontstopt.

Eerst en vooral, zonder valse schaamte: waarmee is de wc verstopt? De kinderen hebben wel eens last van constipatie … maar als je eens goed doortrekt, lost het probleem zich vaak vanzelf op. Als de oorzaak van het probleem duidelijk te zien is, kun je een houten stokje gebruiken (zoals de wegwerpstokjes die je bij de afhaalchinees meekrijgt) om de materie te splitsen en makkelijker door te kunnen spoelen. Als je de wc daarna goed reinigt, is er al snel niets meer van te bespeuren.

Maar als je de oorzaak van het probleem niet kunt zien, hoe pak je het dan aan om de wc te ontstoppen ?

Het toilet ontstoppen: tip 1

Je eerste reflex in geval van een verstopte wc: warm water in de wc-pot gieten. Gebruik de waterkoker, maar let erop dat het water niet te heet is om het toilet ontstopt te krijgen. Van kokend heet water zou het email kunnen barsten.

Het toilet ontstoppen: tip 2

Als warm water niet helpt voor het ontstoppen van het toilet, probeer het dan met een product dat bestemd is voor het oplossen van vetten: een tablet voor de vaatwasser, bijvoorbeeld. Of citroensap, voor een natuurlijker optie. Laat enkele uren rusten en spoel door met warm water.

Het toilet ontstoppen: tip 3

Als je er met deze kneepjes nog niet in geslaagd bent om het toilet te ontstoppen, kijk dan in je kasten of je natriumbicarbonaat, fijn zout en witte azijn vindt. Strooi eerst een mengsel van 250 g zout en 250 g bicarbonaat in de wc-pot en giet daar langzaam een liter alcoholazijn overheen. Het zal hard schuimen, maar dat is normaal. Laat zo lang mogelijk rusten, de hele nacht als het enigszins kan. En anders minstens twee uur.

Wat als er niets helpt om de wc te ontstoppen?

In theorie zou de oplossing met bicarbonaat en alcoholazijn moeten werken, ook al vergt het veel tijd. Maar als je in een appartement woont met kinderen en maar één wc, dan is tijd een luxe die je je niet kunt permitteren.

In biowinkels, en ook steeds meer in de grote supermarkten, vind je natuurlijke producten voor het ontstoppen van leidingen die het milieu sparen, op basis van zwarte zeep bijvoorbeeld.

Wil je, in laatste instantie, bijtende soda of natriumhydroxide gebruiken om de wc te ontstoppen, volg de instructies dan op de letter en houd de kinderen op goede afstand van de actie. Wat er eventueel overblijft van het product moet je eveneens buiten het bereik van de kinderen bewaren.

Zodra het probleem opgelost is, reinig je de wc en de badkamer met een doeltreffend reinigingsproduct dat een lekkere proper geurtje verspreidt.

Met goed onderhouden leidingen voorkom je verstopping

Aarzel niet om de afvoer van de badkamer, de wc en de keuken met natuurlijke middelen te onderhouden. De leidingen schoon houden is onderdeel van een goede reiniging van het toilet!

Vergeet niet dat de wc makkelijker verstopt als je grote proppen wc-papier gebruikt. En spoel nooit voedsel weg via de wc-pot!

En jij, wat heb jij erop gevonden om de wc zonder chemische producten te ontstoppen?

0
852b6df6-2080-3490-97e8-b8629ea898495371305308037194664
Bon
€ 1.50
Mr. Propre Ultra Power Wondergum

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies