Hoe verwijder ik tabaksgeuren in huis?


Thuis
25/06/2021

Sigarettenrook is overal. En het is erg onaangenaam! Volg onze tips om tabaksgeur uit je huis te verwijderen.

Ventileer je huis regelmatig

Hier is een eenvoudige maar effectieve truc. Ongeacht het seizoen is dit het dagelijkse gebaar om de geur van tabak te verwijderen en de lucht in je huis te vernieuwen. De meest effectieve manier is om je ramen en deuren tegelijkertijd te openen om tocht te creëren. Dertig minuten per dag is genoeg! Snelle tip: om onnodige energiekosten te vermijden, vergeet niet om gedurende deze tijd je verwarming of airconditioning uit te schakelen.

Deodorants gebruiken om de geur van tabak te verwijderen

Om de lucht in je huis te reinigen, bestaan er speciale sprays die de bacteriën tegengaan die slechte geuren zorgen. Probeer een product uit het Febreze Textielverfrisser assortiment. Met de gebruiksvriendelijke verpakking elimineert deze hardnekkige geuren en verspreidt een pure en lichte geur dag na dag. Een echte verademing voor in huis!

Ontsmet je stoffen en linnengoed

Er bestaan verschillende opties. Je kunt zuiveringszout op je tapijt, vloerkleden of zelfs je stoffen bank strooien. Laat het ruim twee uren intrekken en verwijder het vervolgens met de stofzuiger. Je kan deze methode ook goed toepassen op gordijnen, lakens of kussenhoezen. Gebruik voor het gemak een Febreze Textielspray. Het verwijdert hardnekkige geuren en laat een frisse, lichte geur achter op al je textiel.

Diffuse etherische oliën

Naast citrusvruchten zijn verschillende essentiële oliën effectief in het verwijderen van muffe tabaksgeuren in huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dennen, eucalyptus, of bloemen zoals lavendel, ylang-ylang en zelfs cederhout. Er zijn verschillende manieren om ze te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een spray maken door een paar druppels met water te mengen. Een andere optie: gebruik een automatische diffuser. De lucht in je huis is schoner en je ademt beter dankzij de frisheid van etherische oliën.

Leeg en maak je asbakken schoon

Om te voorkomen dat de geur van sigaretten je woonkamer ruikt, is het essentieel om je asbak zeer regelmatig te legen en schoon te maken. U kunt ook kiezen voor een model met een deksel om de verspreiding van geuren te verminderen. Zet tot slot, indien mogelijk, je asbak altijd buiten je huis, bijvoorbeeld op je balkon. Probeer nu onze tips, houd er altijd rekening mee dat buiten roken nog steeds de beste manier is om tabaksgeuren in huis te vermijden!

En jij, wat zijn jouw tips om de geur van tabak uit je appartement te verwijderen?

Blijf op de hoogte van onze tips voor je huis en bespaar geld met  onze coupons!