Dreft Quicksilver: Hoe voelt 23 graden aan?


Thuis
19/12/2023

Verlaag de temperatuur en bespaar energie tijdens de afwas

 Wist je dat je tot wel de helft van de benodigde energie kan besparen door vaat op een lagere temperatuur af te wassen?

Energiebesparing is een onderwerp dat momenteel veel aandacht krijgt. Er is een overvloed aan informatie beschikbaar… maar waar we écht behoefte aan hebben zijn eenvoudige tips die ons helpen te besparen, zonder ingrijpende veranderingen in ons dagelijks leven. Daarom waarderen we hoe een lagere temperatuur voor de afwas kan helpen om energie te besparen in huis, simpelweg door de hoeveelheid energie die nodig is voor het verwarmen van het water te verminderen.

Dreft staat al geruime tijd synoniem voor zuinigheid, bekend om producten die meer bereiken met minder. Daarnaast is Dreft nu speciaal ontwikkeld om zelfs in kouder water een schitterende reiniging te bieden. Dit is van cruciaal belang; het verwarmen van water tijdens de afwas levert namelijk de grootste bijdrage aan de CO2-voetafdruk, aanzienlijk meer dan alle voorgaande stappen die nodig zijn om een fles Dreft van de fabriek naar het aanrecht te brengen. 

Maar wat betekent het eigenlijk om de temperatuur van ons afwaswater te verlagen? Dreft heeft samengewerkt met Europese consumenten om de optimale temperatuur te vinden, die niet te heet en niet te koud is. Deze temperatuur is comfortabel genoeg voor het doen van de afwas en bespaart tegelijkertijd energie. Daarmee hebben we het niet over extreem koud water - niemand wil immers zijn handen in ijskoud water steken! - maar het gaat om het verlagen van de temperatuur.

De Dreft Testers werken met een watertemperatuur van 23 graden. Deze temperatuurdaling heeft het potentieel om tot 50% van het energieverbruik voor de afwas te besparen. Hier delen we enkele handige referenties om te illustreren hoe kouder water aanvoelt. Als je het op deze manier bekijkt, valt het eigenlijk best mee om de kraan wat koeler te zetten.

  • 23 graden is de gemiddelde kamertemperatuur en warmer dan een wandeling buiten op een gemiddelde zomerdag. 

  • Het voelt als een glas water dat al een tijdje aan de kant staat, of het lauwe water aan het einde van een lang bad.

  • Het is slechts iets koeler dan een verfrissende duik in een buitenzwembad, maar aanzienlijk warmer dan een duik in de zee!

  • 23 graden staat bekend als de ideale temperatuur: niet te warm en niet te koud.

 

Er wordt gezegd dat het 21 dagen kost om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen. Als deze gewoonte de mogelijkheid heeft om zowel energie als geld te besparen, is het de moeite waard om thuis over te stappen naar een lagere afwastemperatuur. Zoek naar een comfortabele, koelere temperatuur en ontdek manieren om te besparen.

 

Dus probeer het ook eens! Draai de kraan wat koeler, zeg het hete afwaswater vaarwel en begin met besparen.