Top 5 tips voor een schitterende keuken


Thuis
4/10/2018
Houd je keuken proper: slimme tips die de 'grote schoonmaak' gemakkelijker maken en je keuken te allen tijde kraaknet helpen houden.

De makkelijkste manier om je keuken proper te maken is hem proper te houden! Zin in meer brengt je enkele slimme tips die de 'grote schoonmaak' aan het einde van de week verminderen en je keuken te allen tijde kraaknet helpen houden.

1. Eenvoudig je blender reinigen
Een blender reinigen is een van de vervelendste klusjes in de keuken. Maar dat hoeft het niet te zijn. Zodra je je drankje hebt geserveerd neem je de kan mee naar de gootsteen en voeg je een druppeltje Dreft toe met wat warm water. Zet de kan terug op de blender en laat 20 seconden draaien. Zo hoef je niet enkel je blender met pijpenragers aan te vallen maar met Dreft's geconcentreerde formule volstaat één druppel al voor een kraaknette blender in minder dan een minuut: laat de blender zijn eigen vuile klusje opknappen!

2. Help je vaatwasser jou helpen
Het lijkt zoiets overbodigs om te zeggen, dat weten we zelf ook wel. Maar als je een vaatwasser hebt, dan is voedselrestjes van borden schrapen voordat je de machine aanzet echt dé manier om meer uit je vaatwastablet te halen. Je hoeft je borden niet af te spoelen als je dit doet, wat ook weer water scheelt.
Jouw éne Dreft Platinum tablet is zoveel effectiever bij aangekoekte resten als het niet ook nog eens het vuil van de vorige vaat moet aanpakken. En je vaatwasser dankt je door langer mee te gaan.

3. Weken is je vriend
Soms hebben potten gewoon echt eventjes tijd nodig om te weken. Als het aangebakken resten betreft, kan je beter je afwasmiddel het harde werk laten doen zodat jij niet hoeft te schrobben.
Om tijd te besparen kan je je pannen even laten weken terwijl je de rest van de vaat doet. Of laat ze alvast weken terwijl jullie eten. Zo kan je je toeleggen op anderen dingen in plaats van te staan wachten tot dat de aangebakken randen van gisteren (hopelijk) losweken.
Dreft's superieure vetafbrekende formule maakt kort werk van zelfs de vuilste vaat. En Dreft Platinum helpt je vaatwasser probleemloos komaf maken van wat er overblijft.

Ruim op terwijl je bezig bent
Het voelt wat tegennatuurlijk aan. Afwassen terwijl je nog staat te koken? Maar het bespaart tijd, dat beloven we.
Gewoon door je kookgerei af te spoelen en het in de vaatwasser of pompbak te plaatsen zodra je er klaar mee bent, verminder je de tijd die je nodig hebt om de vaat te organiseren. Als het tijd is om de vaat te doen heb je de klusjes die het meeste tijd kosten al gedaan.
Zo kan je Dreft Platinum aan je vaatwasser toevoegen en hem sneller aan het werk zetten zodat jij meer tijd hebt voor andere dingen!

4. Je vaatwasser: je geheime keukenheld
Er zijn altijd momenten waarop je vaatwasser maar halfvol is. En tenzij je een eco-was gebruikt, verbruikt de vaatwasser net zoveel water telkens je hem aanzet. In plaats van al dat extra water te verspillen kan je de vaatwasser ook extra aan het werk zetten voor je!
Moet de koelkast nodig eens schoongemaakt worden? Stop de schappen uit de koelkast mee in de vaatwasser, zo is de helft van het werk al gedaan. Je kan ook de gasringen van het fornuis en ovenrekken in de vaatwasser wassen, zodat je fornuis of oven schoonmaken nog makkelijker wordt, zeker als je Dreft Platinum gebruikt.
Als het klein is en schoongemaakt moet worden, kijk of het in de vaatwasser kan gaan. Wie weet bespaar je jezelf nog wat meer tijd en moeite!

5. Blinkende aanrechten terwijl je bezig bent
Vlakke oppervlakken klinken zo simpel maar kunnen behoorlijk lastig zijn als we het hebben over opgedroogde restjes saus.
De makkelijkste manier om met vlakke oppervlakken om te gaan, zelfs lastige dingen zoals je fornuis, is om ze af te vegen terwijl je bezig bent. Door iedere dag vijf minuten de tijd te nemen om alles na het eten af te vegen bespaar je jezelf een klus van een half uur de volgende dag.
Eén van Dreft‘s wonderbaarlijke gebruiken is dat je Dreft gewoon kan gebruiken als oppervlakreiniger. Dus als je geen keukenreiniger bij de hand hebt dan volstaat een druppeltje Dreft op een propere, vochtige spons. Met dat ene druppeltje kan je moeiteloos al je oppervlakken proper maken.

Dit zijn natuurlijk maar een paar simpele en slimme tips om je keuken de hele week netter en properder te houden. Heb jij nog andere tips om je afwas voor een schonere keuken te laten werken? Laat het ons weten.