Van jouw vloer kun je eten!


Thuis
4/10/2018
Parket, laminaat, tapijt, tegels… ze vragen allemaal om een eigen aanpak én de juiste schoonmaakmiddelen. We wijzen je de weg met tips en productadvies.

Parket aanpakken

Parketvloeren moet je zachtjes aanpakken. Hout dat behandeld is met was of olie is heel gevoelig voor water en kan worden aangetast als het te lang vochtig blijft. Na het stofzuigen even opwrijven met een droge doek (die je gebruikt zoals een dweil) is voldoende om de vloer schoon te maken. Verglaasd parket (parket met een slijtvaste lakafwerking) daarentegen kun je met een licht vochtige doek schoonmaken.

TIP
Swiffer Hout & Parket doekjes zijn nog beter voor je parketvloer. Ze hebben diepe, zachte ribbels en bevatten bijenwas. Zo maken ze je parket niet alleen proper. Ze verzorgen het hout ook en laten het mooi glanzen. Natuurlijk wel even stofzuigen vóór je dit 'parketwapen' inzet.

Laminaat verzorgen

Laminaat is erg gebruiksvriendelijk. Goed stofzuigen en eens een vlekje wegwrijven met een vochtige doek brengt je al een heel eind ver. En voor het grondige schoonmaakwerk zet je een zachte reiniger zoals Mr. Proper Delicate Oppervlakken in. Dweil niet te nat en zorg voor een goede ventilatie zodat je vloer zo snel mogelijk kan drogen.

Grondig dweilen

Tegels worden pas echt schoon als je ze schuurt, althans dat beweerden onze oma's vroeger. Maar met de producten van vandaag is dat niet meer nodig, als je het goed aanpakt:

  • Verwijder ALTIJD eerst stof en droog vuil voor je 'met nat' reinigt. Anders worden je dweil en je water meteen vuil.
  • Maak een sopje van 2 dopjes allesreiniger (60 ml) in een halve emmer warm water.
  • Dompel de dweil in het water en wring hem uit zodat hij niet te vochtig is.
  • Sla de dweil om de aftrekker heen.
  • Begin te dweilen bij een vast punt en werk zo naar de deur toe.
  • Spoel de dweil regelmatig uit in proper water.
  • Wrijf nog eens na met een nauwelijks natte, schone dweil.
nmaken-en-onderhoud/grote_schoonmaak_pak_het_stap_voor_stap_aan.aspx" target="_blank"> van jouw vloer kun je eten