Creëer een stijl die blijft


Thuis
4/10/2018
Het is geen geheim: vrouwen houden van kleren en van shoppen. Twee derde doet zich elk jaar 20 nieuwe kledingstukken cadeau. Tijdens onze aankopen bedenken we met welke accessoires we onze outfits nog leuker kunnen maken en op welke gelegenheden we onze veroveringen gaan dragen. Waar we veel minder bij stilstaan, is hoe we ze gaan onderhouden.

Giles Deacon, wereldwijd bekende Britse modeontwerper en internationale Modeadviseur voor Ariel, wijst ons de weg in het modelandschap dat razendsnel verandert. Hij vertelt ons meer over de stoffen die vanop de catwalk onze kleerkasten in duiken.

«Elk kledingstuk heeft een stof als basis. Ik vertrek vanuit die stof en kijk en voel dan op welke manier een print of een motief ermee in het huwelijk kan treden. De voorbije jaren zagen we een hele waaier van nieuw tekstiel verschijnen, neopreen en polykatoen onder andere. De hedendaagse garderobe gaat ver buiten de vertrouwde grenzen van katoen en denim. Zij biedt een overvloed aan nieuwe samenstellingen en mixen van materialen.

Modeprofessionals juichen deze vernieuwende en gesofisticeerde stoffen toe, maar de aantrekkingskracht tussen die nieuwe materialen en onze wasmachines is een pak kleiner. Zeker bij de eerste wasbeurt ... Ik vind het heel belangrijk dat mijn creaties ook buiten de schijnwerpers op hun mooist zijn en blijven. Daarom werk ik met Ariel. Zo ben ik zeker dat ik kleren ontwerp die je ook thuis makkelijk kan onderhouden. Wasbare mode? Geen probleem!»

De trucs van een prof voor een unieke en tijdloze stijl
Investeer in een serie basics: een eenvoudig zwart jurkje, een jeans die als gegoten zit ... Zij helpen je om je eigen stijl op te bouwen en die graag en goed te dragen, seizoen na seizoen. Welke stijl er ook verschijnt op de catwalks, jij kan hem in je dagelijkse garderobe inpassen. Kies die inspiratie die jou het beste ligt en voeg er je personal touch aan toe met een mooi jasje of een raak accessoire zoals een opvallend juweel of een trendy sjaal.

Of je nu hip of geraffineerd gekleed gaat, vlekken zijn not done. Belandt er per ongeluk toch eentje op je nieuwe outfit en wordt je eerste-keer-wassen-stress daardoor extra groot? Adem dan eens goed in en uit, want er is geen reden tot paniek. Hier komt de oplossing.

Kleding die even mooi blijft als op dag één? De fibrescience van Ariel Vloeibaar brengt raad in drie stappen.
1. Je bent zeker dat je wasgoed ook in diepte gereinigd wordt. Niet alleen het zichtbare maar ook het onzichtbare vuil verdwijnt en zo verlengt de levensduur van je outfits. Ariel Vloeibaar maakt bij de eerste wasbeurt komaf met 95 % van de vlekken door ze zorgvuldig voor te behandelen.

2. Net zoals een balsem je haren beschermt, zorgt dit speciale wasmiddel dat de vezels tijdens het wassen en drogen veilig zijn. Bovendien voorkomt het dat het vuil dat zich in het water bevindt zich opnieuw aan de was hecht.

3. En tot slot: je kleren worden nog aangenamer om te dragen dankzij het onvergelijkbaar frisse parfum.

Advies van een prof: Giles Deacon raadt Ariel Vloeibaar aan om je kleren even prachtig te houden als op de eerste dag.